Naturopatski nasveti (455)

Piše: Erika Brajnik

Zdravje jajčnikov v naturopatiji

Kakovost žit se je v zadnjih sto letih drastično poslabšala. Žita zelo zasluzijo telo, zato je priporočljiva ajda, ki je pravzaprav na pol žito.

Z leti se naša genetska zasnova slabša, vsaka generacija je bolj šibka od predhodne, zato bomo imeli v prihodnje velike težave s potomstvom, sploh narodi, ki so zasluzeni in so navajeni uživati veliko ogljikovih hidratov.

Moksa – zelišče, ki odpravi sto bolezni

Poleg prehrane sluzi topi zelišče moksa. Moksa je v Evropi poznana iz tradicionalne kitajske medicine. Kitajci moksa terapijo uporabljajo že tisočletja, in sicer v bolnišnicah, ambulantah, ljudje si z njo sami pomagajo doma, tako da si “hladne” dele telesa grejejo.

Moksa terapija greje telo in ga razsluzi. Uporabljamo jo vedno, ko imamo preveč sluzi v določenem predelu telesa, npr. v sinusnem delu, v pljučnem delu, ob diagnozi, da imamo v telesu ciste, miome ali “vozličke” – ti so sestavljeni iz fibroematoznega sluzastega tkiva, zato v teh primerih lahko posežemo po moksa terapiji. Del telesa grejemo tudi, ko čutimo, da je hladen, na primer križ. Terapijo lahko izvajamo doma samostojno.

Mokso sestavlja zmes kitajskih zdravilnih zelišč, ki prodrejo zelo globoko v telo, tako da segrejejo in topijo sluzaste tvorbe, celo tiste zelo globoko v telesu. Terapija je neboleča, nimamo neposrednega stika s kožo, lahko jo izvajamo tudi z otroki ali celo dojenčki, če imajo kašelj, bronhitis ali celo pljučnico, saj bo terapija, ki jo je predpisal zdravnik, bolje delovala, ker bo moksa pospešila razgradnjo sluzi.

Moksa terapija je zelo pomembna za krepitev urogenitalnega trakta, torej ob neplodnosti, prostatitisih, nerednih menstruacijah, cistitisih, vnetjih mehurja, ledvičnih obolenjih, pesku v ledvicah, endometriozi, cistah, miomih itd. Skratka, krepi ledvice in celoten urogenitalni del.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme