Naturopatski nasveti (453)

Piše: Erika Brajnik

Svetloba

Jetrni tip

Jetrne mame bodo celo pretepale otroke. Fizično jih bomo spoznali, saj bodo imeli veliko celulita, mastne lase (tipična izjava: “Moram prati lase vsak dan, ker se mi tako mastijo!”), izbuljene in občutljive oči, ki se rade solzijo, pečejo, srbijo (tipična izjava: “Brez sončnih očal ne morem nikamor.”), velikokrat jim bo vroče, še posebej zvečer (tipična izjava: “Zvečer me pa kar zakuri v postelji.”), po telesu bodo imeli pike, madeže, lise, izpuščaje, lahko tudi koprivnico, ekceme (tipična izjava: “Te lise se pojavijo s starostjo.”), pogosti pri njih so tudi zvini, nategi mišic (tipična izjava: “Ta gleženj je šibak, sem si ga zvil že velikokrat.”). Pretirano so mahnjeni na čistočo in sterilnost (roke si lahko razkužijo trikrat na dan, čeprav delajo v pisarni, stuširajo se nekajkrat na dan, kljub temu da se ukvarjajo s športnimi aktivnostmi).

Jetrni tip človeka zjutraj zelo težko vstaja, ponoči pa gre spat pozno in težko zaspi. Rad je aktiven, sovraži brezdelje, energijo projicira navzven, zato je tudi veliko izgubi. Simptomi bolezenskega stanja so močni, vendar kratkotrajni. Največja težava pri takem tipu človeka je zakisanost telesa, zato je zanj nujen bazičen prašek, da ga razkisa in da se vitamin D pravilno vsrka.

Primeri jetrnega tipa človeka: Bratušek, Janša, Golob … teh je največ na svetu.

Navada je železna srajca, in ko se človek navadi rednega vstajanja, bo tudi spanje redno in produkcija hormonov – ne samo nekaterih, vseh! – pravšnja.

Iščimo zdravje!

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme