Naturopatski nasveti (451)

Piše: Erika Brajnik Fotografije: STA

SVETLOBA

Ledvični tip človeka

Po kitajski tradicionalni medicini vemo, da se ledvični tip človeka konstitucionalno kaže kot suh, visok, bled, s tankimi ustnicami, tankimi kostmi, malo oz. šibkimi lasmi, z malo energije, vedno mu je mraz, je sramežljiv, introvertiran, asocialen, bojazljiv, neodločen, negotov, nestabilen, se vedno oblači v črno, ne mara biti v središču pozornosti in mu kronično primanjkuje vitaminov in mineralov.

Taki ljudje so že rojeni s premalo energije, lahko so nedonošenčki, lahko je bil pri porodu prisoten določen zaplet. Takšen človek potrebuje čez celo življenjsko obdobje več pomoči kot ostali, naj bo to vitaminska, mineralna, probiotična ali psihološka.

Ledvični tip človeka se podzavestno zaveda, da ima malo rezerve in se mora čuvati. Zato bo celo življenje previdnejši. Taki ljudje so zelo občutljivi na mraz. Že kot otroci se ne bodo hoteli kopati v mrzlem morju, saj nezavedno vedo, da jim hlad jemlje energijo. Zato bodo sovražili kopanje v mrzlem morju, smučanje ali pa zimo na splošno.

Ledvični tip je nagnjen predvsem k vnetju sečil, ledvic, mehurja in rodil oziroma genitalij, zato je priporočljivo, da pogosto jemlje sredstva za krepitev imunskega sistema in proti osteoporozi.

Da povzamem: emocionalni del in fizična bolezen sta tesno povezana. Ledvični tip, ki je plašen, negotov ipd., bo pogosteje zbolel za boleznimi depresivnega stanja, fobije.

Primeri ledvičnega tipa: Drnovšek, Obama, Ghandi …

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme