Naturopatski nasveti (448)

Piše: Erika Brajnik

Nespečnost v naturopatiji

Ledvični deficit

Oseba, ki trpi za ledvičnim deficitom, je kronično utrujena in brez energije, hitro zaspi, potrebuje veliko spanja, se težko zbudi, predvsem veliko spi. Če ne spi vsaj osem ur, težko funkcionira. Vedno jo zebe, tako da gre spat v volnenih nogavicah in jo ponoči še zmeraj zebe. Taki osebi bi pomagali ledvični jedilnik in kopeli iz njivske preslice, ki bi segrele telo in okrepile ledvice.

Ljudje z ledvično konstitucijo so suhi, visoki, z dolgimi okončinami in tankimi kostmi (pravimo, da sta jih sama kost in koža). Ženske imajo majhne prsi. Imajo podolgovat obraz, visoko čelo, bledo kožo, podočnjake, tanke ustnice in šibke (pogosto skodrane) lase.

Imajo zelo malo energije, so sramežljivi in po naravi introvertirani, neodločni in negotovi, tudi bojazljivi in nestabilni. Ker nezavedno vedo, da imajo malo rezerve in se morajo čuvati, so vse življenje previdnejši. Ker so zelo občutljivi na mraz, ne marajo hladne vode in mraza na splošno.

Ko je ledvični tip v deficitu, to v njem sproža paniko, tesnobo in pomanjkanje samospoštovanja. Zboli lahko tudi za paničnimi napadi, depresijo in epilepsijo.

Nagnjen je predvsem k vnetju sečil, mehurja in rodil (posledica je lahko tudi neplodnost) oz. genitalij, zato je priporočljivo, da pogosto jemlje sredstva za krepitev imunskega sistema.

Hrana, ki ledvice šibi: vse hladne pijače in hrana iz hladilnika oz. zamrzovalnika, sladkor in vsa sladila, mleko in mlečni izdelki

Hrana, ki ledvice krepi: fižol, polenovka, kapre, črne olive, čičerika, vsa temnolistnata zelenjava, leča, kislo zelje, bučna semena, lan, brokoli, cvetača, gobe, šparglji, murve, žižole, kostanj, svinjska mast in vsa zdrava slana hrana, saj slan okus telo greje.

V naturopatiji odpravljamo nespečnost po konstitucijah in deficitih, saj ni vse za vse enako.

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme