Naturopatski nasveti (444)

Piše: Erika Brajnik

Želodec v naturopatiji

Rožmarin tudi tonificira telo. Ob demenci, Alzheimerju in depresiji je dobro, da pijete čaj iz rožmarina enkrat zjutraj in enkrat po kosilu. Vstavite vejico rožmarina, dolgo dva centimetra, v dva decilitra vode, zavrite in v kropu pustite dve minuti. Misli bodo bolj pozitivne in koncentracija bo boljša, saj rožmarin spodbuja koncentracijo in spomin. Zadnje študije iz Anglije navajajo, da ga dolgoročno izboljša kar za 15 %. Zelo dober je tudi za ožilje, v tem primeru lahko damo nekaj vejic v oljčno olje in se z njim masiramo.

Rožmarin lahko postavimo v blazino (vzglavnik) za spanje, predvsem če imamo trde vratne žile in trd vrat, saj bo povečal prekrvavitev glave. Lahko ga postavimo tudi na spodnji del jogija pod rjuho pri nogah. Tistemu, ki ima trde žile, zatečene noge ali ga noge pečejo, bo rožmarin ponoči noge tonificiral in spodbujal prekrvavitev.

Kdor ima mastno kožo, si lahko umiva obraz z rožmarinovo vodo, ker odpravlja zamaščenost kože.

Rožmarin pomaga otroku, če ga boli trebušček zaradi lene prebave in veliko plinov. Dajte mu rožmarin, da ga žveči. Naberite ga na vrtu skupaj ali naj ga utrže otrok sam.

Odpravlja še zadah, nas zbudi, če smo utrujeni. Ko smo utrujeni, zaspani, se morda učimo, a nam ne gre, ko misli začnejo begati, no, potem požvečite rožmarin in boste v trenutku bolj zbrani.

Narava nam pomaga, samo uporabljati jo moramo sebi v prid!

Iščimo zdravje!

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (473)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (476)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme