Naturopatski nasveti (443)

Piše: Erika Brajnik

Želodec v naturopatiji

Prebivalci severne Evrope, Rimljani in Grki so rožmarin uporabljali pri pogrebnih obredih, postavili so ga umrlemu v roke, na grob ali pa pokojnika mazali z rožmarinovim oljem, ki odganja vse slabo in prinaša luč. Rada prinašam kakšno vejico rožmarina na grob umrlih sorodnikov.

Rožmarin ima zelo močan vonj, pogosto ga žvečim surovega, ko se sprehajam po vrtu. Deluje protivnetno, tonificira telo, je močan antioksidant, antiseptik idr.

Če imamo težave s prebavo ali veliko plinov, nam bo pomagalo žvečenje surovega rožmarina, poleg tega nam bo tudi spodbudilo prebavo.

Kdor ima mastne lase, naj prav tako žveči rožmarin večkrat na dan, lahko pa si tudi umije lase z rožmarinovo vodo. Kako naredimo rožmarinov vodo? Vzamemo tri litre vode, vanjo damo pet vejic rožmarina, pustimo stati pol dneva, zvečer odvzamemo veje rožmarina in si z vodo umijemo lase. V šampon lahko kanemo tudi tri kapljice eteričnega olja rožmarina. Glede eteričnega olja svetujem, da pri nakupu vedno izberete jedilno olje, tudi če ga uporabljate samo za zunanjo uporabo.

Rožmarin zelo dobro spodbuja cirkulacijo, torej lahko noge, ki zatekajo, zvečer namakamo v rožmarinovi vodi. Rožmarin odpravlja celulit, tako da lahko v kremo za telo kanemo nekaj kapljic jedilnega eteričnega olja.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme