Naturopatski nasveti (442)

Piše: Erika Brajnik

Želodec v naturopatiji

Kamilica je dobra tudi za osebe, ki imajo svetle lase, saj jih umivanje s kamilično vodo dodatno posvetli. V tri litre vode damo pet pesti kamilice, pustimo vreti 45 minut, potem vodo precedimo, in ko se pohladi, z njo operemo lase. Obkladek iz kamilice za svetle lase: v liter vode damo tri pesti kamilice in žličko medu ter pustimo vreti 30 minut, nato precedimo in dodamo sok ene limone. S tem zmočimo predhodno umite lase in jih ovijemo s prozorno folijo za živila. Obkladek pustimo stati 30 minut, potem normalno splaknemo lase. Lasje bodo svetlejši, sijoči in zdravi. Eterično olje kamilice lahko dodamo šamponu, če imamo ekcem, dermatitis, lupus, prhljaj, saj bo lasišče pomirilo in razkužilo.

Ne pozabite: ko vam je hudo, ko vas je nekdo prizadel, ko se ne morete pomiriti, poiščite uteho in pomoč v kamilici.

Rožmarin (Rosmarinus officinalis) raste v vsakem vrtu. Pri nas je med najpogosteje uporabljenimi zelišči v kuhinji. Mene osebno veže nanj spomin kot nosilca luči.

Grška mitologija v zgodbi o Apolonu govori o rožmarinu kot o zelišču, ki odganja temo in prinaša luč. Apolon se je zaljubil v princeso, hčerko kralja Babilonije. Na skrivaj je prišel v grad in se prikradel v sobo mlade princese, ki se je v grškega boga takoj zaljubila in se mu prepustila. Ko je oče to izvedel, se je nad hčerkinim početjem tako zelo razjezil, da jo je dal živo pokopati. Ko je sonce prodiralo v zemljo, je na grobu iz njenega telesa vzklilo zelišče z močnim, prodornim vonjem, imenovano rožmarin – morska roža zaradi barve, ki prinaša luč upanja in odganja temo.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme