Želodec v naturopatiji

Piše: Erika Brajnik

Naturopatski nasveti (440)

Ko govorimo o želodcu in občutkih krivde, ne smemo mimo cvetne esence bora. Cvetna esenca bora ureja najbolj stara čustva človeštva, zakoreninjena v limbičnem delu možganov, v t. i. plazilskih možganih – to so občutki krivde. Občutki krivde se lahko prenašajo iz generacije v generacijo in se vežejo s tretjo čakro, to je predelom želodca. Želodec predela hrano, jo posrka, zmelje in asimilira, skozi želodec prihaja zunanji svet v nas in nas hrani. Tako kot prebavimo hrano, moramo prebaviti tudi določeno situacijo, odnos, osebo, pri tem nimamo izbire. Krive se počutimo, ker mi mislimo drugače, ker nam nekaj ni všeč, ampak tega ne moremo ali ne smemo izraziti, ker smo, recimo, majhni. In takrat zaboli želodec. Vse bolečine v otrokovem trebuhu odpravljamo z masiranjem (33 krogov v smeri urnega kazalca) 10 kapljic esence bora po trebuhu v predelu nad popkom.

Otrok ne zna izraziti neodobravanja, zato je bolečina v trebuhu tako pogosta. Isto velja v starosti ob gastritisu, refluksu, rani na želodcu itd.

Borova esenca odpravlja globoko zakoreninjene občutke krivde in je ključna v družinah, kjer se ta čustva prenašajo prek rodov. Pijte jo zvečer – v vodo kanite 5 kapljic – pred spanjem. Lahko jo mažete tudi neposredno na trtico, kjer je točka vitalne energije celega telesa, saj si zaradi občutkov krivde ne privoščimo zaživeti življenja s polno žlico.

Povezana je tudi z želodcem in popkovino; skozi popkovino poteka prvo hranjenje, prvi akt ljubezni. Ko nas boli želodec, nam primanjkuje ljubezni zaradi občutkov krivde. Borova esenca je pomembna, ker uravna in izniči občutek krivde, osebi povrne ljubezen do sebe, da lažje izrazi želje, kaj bi hotela v življenju, ker je tega vredna.

/ dalje

Preberi tudi

Toksemija vranice/slinavke – teorija tekočin

Naturopatski nasveti

Toksemija ledvic – Teorija tekočin

Naturopatski nasveti

Voda

Naturopatski nasveti

Voda

01.03.2024
Tkivna sol Calcium phosphoricum

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme