Naturopatski nasveti (436)

Piše: Erika Brajnik

Srce

Eden od nasvetov naturopatije je, da zvečer jemo samo zelenjavo. To je razbremenilno, saj nas zelenjava ne zakisa. Tako poskrbimo, da se naš pH ne zviša, da nismo zakisani. Ko imamo zakisano telo, se hrana ne absorbira pravilno. Poleg tega zakisanost razžre tkiva, pa tudi stene arterij in ven postajajo bolj krhke in niso tako močne, tako da mora biti pH ustrezen, da se vse to, kar pojemo, dobro absorbira v telo.

Pomembna sta tudi fizična vadba in knajpanje. Nimata stranskih učinkov in ju lahko enostavno izvajamo doma. Vsak dan, ko pridemo s sprehoda, si lahko knajpamo noge, vsak dan lahko izbiramo, ali bomo jedli žemljico pšenice ali ne. Srce lahko krepimo tudi s koencimom Q10, ki ga najdete v vsaki lekarni.

Čez poletne dni je torej zelo pomembno, da razbremenimo srce. Ampak najpomembnejše navodilo, ki ga damo svojemu telesu, je hrana. Nobena druga vadba ali kaj drugega je ne more nadomestiti. Hrana je energija, energija je življenje.

Knajpanje za srce

Sebastian Kneipp, nemški duhovnik in vodni terapevt, je znan kot izumitelj Kneippove vodne terapije. Razvil je obliko zdravljenja, ki združuje zdrav način prehranjevanja, zdrav način življenja ter vzdrževanje zdravja z blago delujočimi rastlinami in vodo.

Zeliščne kopeli in vodni oblivi vplivajo na znižanje krvnega tlaka ter urejanje srčnega utripa, med katerimi hladni krčijo žile, topli pa jih širijo. V vodo lahko vmešamo zdravilne rastline, njihove snovi pa telo vsrka in tako zdravilno vplivajo na določen organ v telesu. Kneipp trdi: “Če komu pri zdravljenju bolnikov ne zadostujejo voda in zelišča, ta že s tem dokazuje, da teh sredstev ne pozna”!

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme