Naturopatski nasveti (435)

Piše: Erika Brajnik

Srce

Hrana, ki je dobra za srce, je tudi proso, riž, vsa zelenjava, cikorija, kopriva, zelena zelenjava, belo meso in ribe, predvsem ribe – tega lahko jemo veliko. Pijemo vodo in malo rdečega vina. Rdeče vino namreč krepi srce in ožilje, belo ne. En kozarček za žensko na dan, tri za moške.

Zelišče za krepitev srca je kopriva. Oče antropozofije Rudolf Steiner pravi, da okoli srca raste kopriva. Ta rastlina je polna železa, železo pa krepi kri. Srce potrebuje železo in koprivo, da ima več energije. Čez poletje si lahko kuhamo koprivin čaj. Zelo dobro je, če si kuhamo tudi metin čaj. Lahko pa le naberemo dve vejici mete in jo damo kar v plastenko navadne vode, da dobi rahel okus po meti, potem pa jo pijemo čez dan. Ne sme biti premočna. Vsa zelišča so danes premočna za naš organizem. Zato naj bodo čaji, ki jih naredimo, blagi. Čisto dovolj je, če jih v kropu pustimo dve minuti.

Sama sem se z naturopatijo začela ukvarjati prav zaradi bolezni srca. Imela sem operacijo na odprtem srcu, ki je trajala 12 ur in med katero moje srce 90 minut ni bílo. Med enim in drugim prekatom sem imela tri centimetre debelo luknjo, tako da sta se arteriozna in venozna kri mešali. Po tej situaciji sem se odločila za študij naturopatije.

Srce in tanko črevo sta v kitajski energetiki povezana. Lahko uživamo hrano, pijemo čaje in jemo zelišča, ki krepijo srce, ampak če jih črevesje ne absorbira prav, nam to nič ne pomaga. Najprej mora biti torej pH v črevesju ustrezen, da je absorbcija živil učinkovita.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme