Srce

Piše: Erika Brajnik

Naturopatski nasveti (434)

Poleti se srce največkrat oglasi. Tako imajo številni ljudje težave s prenašanjem vročine, so hitro utrujeni, težko dihajo, zatekajo jim noge, bolijo jih žile. Da ne bi bilo tako, lahko poleti naredimo kuro, s katero srce nekoliko razbremenimo.

Topli poletni meseci so idealna priložnost, da nekoliko razbremenimo svoje srce. V tem obdobju imamo več časa zase, hkrati pa je poleti srce zaradi vročine najbolj obremenjeno. “Srce je pumpa in se z leti troši. Zato preventivno, lahko bi rekli po 40. letu, poleti vsako leto naredimo razbremenilno kuro za svoj organizem.”

Naturopatija je komplementarna veja medicine, ki ljudem pomaga krepiti imunsko odpornost do te mere, da se telo lažje bori z boleznimi. Poleg tega z naravnimi metodami naturopat pomaga izboljšati počutje, zdravje in vitalnost posameznika.

Najprej bi rada pojasnila, da danes pravzaprav pišemo o deficitu srca. Torej o tem, da tam energija ne teče pravilno. Govorimo torej o energijah, ne o bolezni, infarktu, predvsem pa o preventivi, kako lahko ljudje okrepijo svoje telo. Naturopati rečemo, da dinamiziramo kri. Se pravi, da jo energetsko razredčimo, da ima srce manj dela. Ker če srce črpa gosto kri, ima veliko več dela, kot če črpa redko kri.

To dosežemo na več načinov. Naturopatska obravnava je celostna obravnava. A najpomembnejši del je vezan na prehrano. Živilo, ki gosti kri, je kruh iz pšenice. Če kruh in s tem pšenico čez poletje odstranimo iz jedilnika, bomo lahko v enem mesecu izgubili devet kilogramov – če smo pred tem pšenico jedli trikrat na dan – in se bomo počutili lahkotneje. Naše noge bodo lahke, kri bo lahka, ker se bo znebila težkih energij bele moke. Dejansko bomo lažje zadihali.

/ dalje

Preberi tudi

Voda

Naturopatski nasveti

Voda

07.03.2024
Tkivna sol Calcium phosphoricum

Naturopatski nasveti

Zeleno zlato

Naturopatski nasveti

Zeleno zlato

02.02.2024

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme