Naturopatski nasveti (433)

Piše: Erika Brajnik

Kalcinacija v naturopatiji

Kje svinec najpogosteje najdemo? V gorivu, lakih, barvah, kovinskih posodah, avtomobilskih baterijah, pesticidih, barvah za lase, cigaretnem dimu, okuženi vodi, zraku …

Zanimivost: na laseh L. van Beethovna so opravili mineralogram – test las in ugotovili, da je imel izredno visoke vrednosti svinca v telesu. Trpel je za saturnizmom, boleznijo, ki je posledica povišane vrednosti svinca v telesu, kar je skoraj zanesljivo povzročilo njegovo globoko brezvoljnost, za katero je trpel zadnja leta življenja.

Če z mineralogramom ugotovimo povišane vrednosti svinca v celici, moramo izvesti kelacijo te snovi, da se bo kalcij pravilno vgradil v kosti. Tako se izognemo nagnjenju k osteopeniji ali kalcinacijam.

Mineralogram nam pove tudi, kako telo vsrka minerale in toksične kovine, kaj se dogaja v celici, ne pa izven nje. O tem izvemo več iz pregleda krvi, urina, blata ali sline; na rezultat vpliva homeostaza telesa.

Kalcijev oklep in kalcinacija

Zakaj dandanes toliko ljudi trpi za osteoporozo? Zakaj je toliko kalcinacij in zakaj se toliko kalcija ne vsrka v kosti?

Z naturopatskega vidika kalcinaciji rečemo tudi kalcijev oklep oziroma zaščita osebnosti pred neizprosno okolico, ki terja od nas, da smo drugačni, kot smo v resnici: bolj močni, neizprosni, elegantni, točni, iznajdljivi. Oseba se kaže čisto drugačna, kot je v resnici, ker jo neizprosna okolica prisili v to.

Ko se kalcij v telo ne vsrka pravilno, pomeni, da doživljamo veliko stresa, naša glava pravi NE, usta izrečejo DA. Vsakodnevna fizična aktivnost, kot je tek ali hitra hoja (vsaj 20 minut), deluje protistresno in pomaga, da se ohranjajo takšni fiziološki procesi, da se kalcij pravilno vsrka v kosti.

Celostna naturopatska obravnava (fizična in psihična) poskrbi za harmonizacijo najprej fizičnega telesa, potem duha, da se kalcij začne pravilno vgrajevati v telo. Kalcij je namreč mineral, ki pomirja.

Iščimo zdravje!

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme