Naturopatski nasveti (432)

Piše: Erika Brajnik

Kalcinacija v naturopatiji

Splošno znano je, da je za dobro absorpcijo kalcija nujno potreben tudi vitamin D, toda absorpcija slednjega ni učinkovita, če v telesu nimamo z njim sinergičnih mineralov: kalcija, magnezija, natrija, selena, bakra.

Zato je zelo pomembna sestava multivitaminikov oziroma kako sestavimo integracijo mineralov in vitaminov. V interakciji mineralov in vitaminov vidimo, kako je pri osteoporozi nesmiselno dovajati samo kalcij. Poskrbeti moramo, da sinergično in harmonično dodamo vse minerale in vitamine, ki poskrbijo, da se bo kalcij ustrezno vsrkal v telo. Pri tem pa nastopi še en velik problem – svinec.

Toksična kovina svinec

Pomembno je vedeti, da je svinec ena tistih kovin, ki jo lahko zarodek posrka prek posteljice, zato so vrednosti svinca v telesu med nosečnostjo pomemben podatek in hkrati lahko zelo nevarne. Veliko novorojenčkov se že rodi z visokimi vrednostmi svinca v krvi in s tem povezanimi težavami, kot je rahidizem ali, rečeno enostavneje, ko je otrok pod težo ali premajhen za svoja leta. Druga težava zaradi svinca se pojavi v odraslosti: ker je molekula svinca zelo podobna kalcijevi, jo telo lahko pomeša in vgradi v kosti namesto kalcijeve, zato moramo toksine pravilno odstraniti iz telesa. V nasprotnem primeru bomo imeli veliko več možnosti za obolenja, kot so kalcinacija, osteoartritis, osteoporoza in druge bolezni kosti.

Bolezni, težave in nadloge, ki jih povzroča povišana vrednost svinca v telesu, so: spontani splav, utrujenost, anoreksija, anemija, prividi, artritis, arterioskleroza, pomanjkanje libida, depresija, oslabljeno delovanje ledvic, disleksija, epilepsija, slepota, impotenca, more, nespečnost, Parkinsonova bolezen, vrtoglavice, gluhost, rahidizem, težave z menstruacijo idr.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (475)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (483)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (474)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme