Naturopatski nasveti (426)

Piše: Erika Brajnik

Kri v naturopatiji

Za večerjo se ne smemo prenajedati, saj morata telo in prebava leči k počitku razbremenjena. Zavedati se moramo, da kraljevske večerje pomenijo bolezen po 40. letu starosti!

Popiti je tudi treba vsaj 2 litra tekočine na dan, od katerega 1liter koprivinega čaja in 1 liter vode ali pol litra vode in krožnik kokošje juhe.

Če bomo zvečer malo jedli, bomo gotovo tudi lažje spali, skrbeti je treba za higieno spanja, spati moramo vsaj 7 ur na noč.

90 % serotonina, hormona sreče, se proizvaja v črevesju, le ta je antagonist melatonina, ki uravnava naše spanje. Če bomo obremenjevali svoje telo in črevesje z obilnimi večerjami, bomo sprožili v črevesju preveč putrefacije in fermentacije, saj bi moralo čez noč telo počivati in se regenerirati, tako si posledično otežimo tudi spanje. Stres v prebavi se kaže v glavi in obratno, je začaran krog, zgornji in spodnji možgani so tesno povezani. Celo več, nevronalne povezave štartajo iz črevesja v prebavo in ne obratno, zato pa pravimo, da 90 % bolezni ima svoj začetek v črevesju.

Kvaliteta krvi je odvisna tudi od kostnega mozga, na imunski odziv katerega vplivajo tudi dobre bakterije, ki nastajajo v črevesju: Laktobacili in Bifidobakterije.

Poleg vsega naštetega vpliva na naše zdravje, na homeostazo in kakovost krvi tudi športna aktivnost, ki nasiči s kisikom pljuča, nas razkisa in okrepi telo.

Treba je vedeti, da sedeči stil življenja ni normalnost, ampak je vzrok velike večine bolezni, sedenje poslabša že obstoječe prirojeno zdravstveno stanje.

Ko kupimo novo televizijo ali fotelj, bi morala na njej oz. njem biti oznaka: pozor, pretirana uporaba povzroča smrt!

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (483)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (476)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme