Naturopatski nasveti (422)

Piše: Erika Brajnik

Oči v naturopatiji

Kaj se dogaja danes? Domovi ostarelih so polni ljudi, ki niso zdravi. So bolni, polni so tablet. Ti domovi so postali bolnišnice, ljudje se starajo, dolžina življenja se je podaljšala, kakovost bivanja pa ne, povprečen starostnik živi v revščini, jemlje po 9 tablet dnevno, da služi, kdo že?

Kako skrbeti za svoje telo, da ne bomo imeli vnetij, da bomo zdravi, da ne bomo imeli težav z očmi kot v omenjenem primeru?

Pomembno je, da uživamo veliko, res veliko zelenjave, ki razkisa telo in vsebuje veliko vlaknin in je tudi velik antioksidant. Najboljših 5 zelenjavnih antioksidantov: koromač – poln vitamina A, fižol – poln betakarotena in luteina, rdeča pesa – polna folne kisline in flavonoidov, zelje – polno vitamina A in C, železa, kalcija itd., bučke – polne karotena, luteina, flavonoidov.

Treba je uživati veliko mesa, rib in jajc, saj so beljakovine zelo pomembne, ker nadzorujejo in ukrotijo našo presnovo sladkorjev, sladkor je dandanes absolutno največja težava, ker v telesu sproža vnetje.

Treba je omejiti vnos kave, veliko bolj zdrava je cikorija, kot so jo nekoč pile naše babice, saj krepi jetra in vranico.

Pomembna je tudi vaja za prekrvavitev predela glave in oči, v tem primeru vedno svetujem enostavno vajo: vzamemo vrečo kamenčkov, od peska do največjega kamna velikosti oreha, jih damo v posodo, dolijemo tople vode do gležnjev, ne dodajamo soli! Stopimo v posodo in hodimo po prstih 10 minut, vsak dan.

Ta vaja bo okrepila oči, saj so na korenu prstov na spodnji strani stopala, refleksne točke za oči. Pritisk je idealen, ker bo naša teža pritiskala na te točke.

Pomembno je, da smo disciplinirani in da masažo izvajamo vsak dan 10 minut – 2 meseca. S tem prevzamemo, podzavestno, odgovornost za svoje zdravje. Tako me ne bo nihče drug masiral, jaz si bom moral vsak dan vzeti čas za svoje oči in si prizadevati za njihovo zdravje.

Na takšen način se aktivira proces samozdravljenja.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme