Naturopatski nasveti (413)

Piše: Erika Brajnik

Demenca ali diabetes tipa 3 v naturopatiji

Primer naturopatskega jedilnika, ki ureja inzulinsko nihanje v telesu:

Zajtrk – prosena kaša, sveže naribano jabolko, cimet, datlji, datljev sirup.

Malica – 2x kivi, 2x jajce

Kosilo – Juha, brokoli, prosena kaša s piščancem, solata in fižol

Malica – sveže korenje

Večerja – brokoli, skuša, fižol in radič.

K urejanju presnove sladkorja v telesu pripomore mineral krom, dobimo ga veliko v sadju in zelenjavi, kot so brokoli in datlji.

Po tradicionalni kitajski medicini povezujemo nepravilno presnovo sladkorja z deficitom vranice in osebi, ki ima težavo s presnovo sladkorja, pravimo, da ima vranični deficit in da je vranični tip človeka.

Kako izgleda vranični tip človeka?

Ta tip morfološko prepoznamo po celulitu, mlahavosti tkiv, slabem spominu, visokem tonu glasu, zastajanju vode v telesu (zatečene noge), jutranji zabuhlosti obraza, ženski plešavosti, počasnosti gibov in miselnih procesov, pozabljivosti, demenci, apatiji, brezvoljnosti, dolgočasju, zmedenosti, lenobi, predrznosti (v slabem smislu), aroganci, prepotentnosti, brezsramnosti ter pomanjkanju lastne vrednosti in morale.

Človek se tak ne rodi, pač pa se to degenerativno stanje po navadi pojavi v drugi polovici življenja. Vendar dandanes vse pogosteje v takem stanju najdemo že srednješolce, kar vzbuja skrb, saj postanejo taki ljudje vodljivi, ker ne zanjo razmišljati s svojo glavo. Nimajo lastnih stališč, mnenj, pogledov in ambicij, temveč so samo del množice, brez svoje hrbtenice.

Z razpadanjem socialne države se takšno stanje samo še širi. Ljudi je vse bolj strah, imajo vse manj denarja in so prisiljeni pristati na to, kar jim ponuja država. To pa je danes sinonim za omejenost, tako družbeno, sanitarno kot tudi intelektualno.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme