Naturopatski nasveti (411)

Piše: Erika Brajnik

Paradontoza v naturopatiji

Za pacienta sem imela gospoda s hepatitisom, ki si je bolezen spravil v remisijo samo z jetrnim jedilnikom in svežim česnom!

Tudi za otroke je česen pomemben, sploh za tiste, ki so polni glist ali se jim le-te ponavljajo. Otrok, ki je bledičen, neješč in stoka, da ga pogosto boli trebuh in srbi ritka, naj uživa surov česen, prav surov, toliko kosov naj ga poje, kolikor let ima. Česen se popije kot tableto, da se ga ne grize, zato ne peče.

Tudi kdor ima občutljiv želodec in pravi, da česna ne more zaužiti, ker ga peče, naj začne, s samo enim kosom zvečer pred spanjem, kajti česen bo pozdravil njegov želodec, ne tableta!

Otrok, ki je pogosto bolan, naj vsak večer pred spanjem popije nekaj kosov česna oziroma toliko kosov, kolikor let ima. Tako bomo naredili dvoje: imeli bomo zdrave otroke in naučili jih bomo, da se je vredno potruditi za zdravje in da ima narava zdravilno moč, v katero je treba vedno zaupati! S tem, ko jim dajemo toliko kosov česna, kolikor let imajo, jim dajemo odgovornost, da se zavedajo, da je zdravje odvisno od njih samih in da so zanj odgovorni.

Skratka, če pogledamo vzročnostno, lahko rečemo, da v naturopatiji zdravimo paradontozo celostno, začenši z vzrokom želodca, in šele potem lahko saniramo posledico, to je pH ust. Če odpravljamo samo posledico, se bo paradontoza ponovila.

Iščimo zdravlje!

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (484)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (478)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (483)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (474)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme