Naturopatski nasveti (410)

Piše: Erika Brajnik

Paradontoza v naturopatiji

Patogene bakterije ubijemo s probiotikom, po principu, da bakterija ubije bakterije, tako kapsulo probiotika odpremo in stresemo po ustih zvečer pred spanjem, ko imamo zobe že umite. V probiotiku dobimo žive mikroorganizme, ki bodo razkužili celotno ustno votlino in požiralnik in želodec ter skozi sapnik celo pljuča!

Ob paradontozi pa je glede prehrane zelo pomembno, da smo previdni z vnosom sladkarij in ogljikovih hidratov v popoldanskih urah, saj ti vplivajo na pH telesa. Tako je ob paradontozi najbolj priporočljiv vranični jedilnik, ki predvideva kraljevski sladki zajtrk, sadje samo dopoldan, ker je sladko, za kosilo žito, zelenjavo, stročnico in meso in za večerjo samo zelenjavno enolončnico.

Tudi z alkoholom in sladkimi pijačami ne smemo pretiravati, najbolje je zauživati vodo ali nesladkano limonado.

Glede ustne higiene je pomembno splakovanje ust s Švedsko grenčico in zvečer zaužiti z vodo česen, saj je ta naravni antibiotik in antimikotik, ki bo predvsem vplival na pH črevesja.

Narava nam daje česen, uporabljajmo ga! Česnu pravimo tudi naravni antibiotik, študije so pokazale, da zavira celo rast raka. Česen niža holesterol v krvi, redči kri, krepi žile. Česen deluje kot antimikotik, je antioksidant in dejansko krepi imunski sistem.

Osebno zaužijem vsak dan strok česna. Kako uživati česen? Pomembno je, da ga uživate svežega in ne v tinkturah ali kapsulah. Ker ima sveži česen največ vitalne energije. Pomembno je tudi, da ga ne mešamo z drugimi živili, da bi jedli na primer radič s česnom, v tem primeru ne govorimo o isti zdravilni moči živila, kot če ga uživamo samega.

Pomembno je tudi, da ga ne obdelamo termično, saj dajemo telesu drugačno informacijo, kot če česen uživamo surov.

Skratka, česen uživajte: surov, svež, samostojno in ne termično obdelanega, tako bo vašemu telesu najbolj služil.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (479)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (475)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (472)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme