Naturopatski nasveti (405)

Piše: Erika Brajnik

Psoriaza v naturopatiji

Čim bolj je narava onesnažena, tem več antibiotkov in hormonov dajemo živalim; hrana, ki jo uživamo, je kontaminirana in vsebuje manj mineralov, vitaminov. Vse več hormonov in antibiotikov je tudi že v vodi rek in jezer. Vse to vpliva na kakovost našega telesa, saj nam hrana daje energijo. Osiromašena, šibka hrana nas ne bo naredila močne in tudi naših organov ne, zato imamo danes manj vitalne energije kot nekoč. pH zemlje je močno nepravilen skoraj po celem planetu. Dež je kisel, morje tudi. Drevesa in rastline zrastejo tako šibko, da jih zajedalci stalno napadajo; le-teh je vedno več, zato moramo škropiti rastline, namesto da bi obogatili zemljo, iz katere bi zrastla močna rastlina. Če je planet šibak, smo šibki tudi mi, tega koncepta človek noče razumeti.

Koncept šibkosti planeta vpliva na našo vitalno energijo in na vitalno energijo naših organov. Ko je mama šibka, je tudi otrok šibak. Šibkost organov se prenaša iz roda v rod, če je nosečnica polna toksinov, se formira šibak fetus in se rodi šibak otrok. Tudi dermatitis se pri otrocih eksponentno povečuje in predstavlja odlično podlago za psoriazo v starosti.

Zakoni narave so taki, da je človek bitje, ki je narejeno za reprodukcijo. Zato nas narava favorizira in nam daje največ vitalne energije prav v reproduktivnem obdobju. Vedno se tako dogaja, da akutna obolenja iz otroštva poniknejo v reproduktivnem obdobju in se potem spet pojavijo v starosti, po porodih!

Zato trpijo otroci za dermatitisom, astmo, prehladi, gripo, vročinskimi krči itd. Vsa  obolenja, ki so akutna in se pojavijo v odraslosti ali starosti, kot na primer KOPB, psoriaza, lupus, fibromiagija idr., so vezana na kronično vnetje telesa; te bolezni, kot rečeno, niso nalezljive, ampak smo si jih sami pridelali s šibkostjo organov in porastom toksemije telesa.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (419)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (417)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme