Naturopatski nasveti (403)

Piše: Erika Brajnik

Vnetje ušesa in naturopatske rešitve

Moxo varno ugasnemo tako, da jo zapremo v prazno steklenico. Tako ostane brez kisika in se ugasne. Naslednji dan jo lahko mirno spet prižgemo. Ena paličica zadostuje približno za 3 uporabe po 20 minut.

Če želimo razsluziti predel pljuč, bomo moxali spredaj na pljučnem delu, v sredini prsnega koša v višini bradavic. Otroke moxamo zadaj med lopaticami, takoj ko zaspijo, kar po vrhu majice 20 minut.

Moxa na predelu popka se izvaja za razsluzevanje urogenitalnega dela. Tega navadno na otrocih ne izvajamo. V popek  postavimo žličko soli, sol in popek grejemo z moxo 20 minut. Ob izgorelosti odlično pomaga!

Glede na to, da z moxa terapijo razsluzimo telo, moramo popaziti, da nove sluzi v telesu ne bomo več proizvajali, zato se odpovejmo vsaj 2 meseca vsem mlečnim izdelkom in nove sluzi v telesu ne bo več!

Konkretno pri obolelem ušesu pomaga tudi, če čez noč v uho postavimo košček korenike ingverja, saj je ingver suha toplota, ki premakne vodo, suši in odpravlja bolečino.

Moxa terapija ne nadomešča zdravniškega zdravljenja; ko oseba potrebuje antibiotik, naj ga vzame, moxa bo pomagala, da se vnetje ne ponovi in da manj boli!

Za nakup najcenejše moxe v Sloveniji www.saeka.si

/ konec

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (417)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (419)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme