Naturopatski nasveti (402)

Piše: Erika Brajnik

Vnetje ušesa in naturopatske rešitve

Zima in jesen sta letna časa, ko je moxa terapija najbolj učinkovita! Tako blažimo in odpravljamo obolenja, kot so: sinuzitis, otitis, bronhitis, pljučnica, astma, bolečine v grlu, razdraženo črevesje, driska, mrzle in vlažne noge in roke idr.

Čar moxe je ta, da jo lahko sami izvajamo doma, tako na sebi kot na članih družine, otrocih, starejših idr.

Moxa terapija ob jesenskem enakonočju

Dne 23. septembra je moxa terapija najbolj učinkovita, en dan terapije velja za tri! Zaradi yin in yang energij, ki sta takrat bolj v harmoniji, je pretočnost energije zelišča po energetskih kanalih telesa bolj učinkovita.

Ob enakonočju izvajamo moxa terapijo 10 dni, in sicer: 5 dni pred enakonočjem in 5 dni po njem, vsak dan 20 minut na predelu telesa, ki je zasluzen.

Moxa terapijo med letom izvajamo po potrebi, in sicer simptomatsko, ko čutimo, da je predel telesa zasluzen, ga z moxo razsluzimo.

Odpravljanje sluzi iz glave oziroma iz predela sinusov in ušes

Moxajmo 10 minut na dan, na predelu čela ali bolje tretjega očesa. To lahko naredimo kadarkoli v dnevu. 10 minut na predelu ušesa, ki nas boli. Moxamo 30 dni po 10 minut na dan vsako točko. Otroke do 13. leta starosti po 5 minut na dan, samo uho. Moxamo jih, ko spijo, ko se živčni sistem umiri. Uho moxamo vedno od strani, ne držimo moxe pravokotno nad telesom.

Paličico moxe prižgemo na sveči, da je žareča, postavimo jo 1 cm od kože in grejemo, tako da vrtimo v krogu paličico moxe, ki mora biti vedno žgoča in žareča, zato jo pogosto postavljamo na ogenj in jo pogosto otresamo. Več vlage je v telesu, več je bo moxa povlekla nase, bolj se bo ugašala.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (422)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (423)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (457)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (459)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme