Naturopatski nasveti (401)

Piše: Erika Brajnik

Vnetje ušesa in naturopatske rešitve

Moxo sestavlja zmes kitajskih zdravilnih zelišč, ki prodrejo zelo globoko v telo, tako da segrejejo in topijo sluzaste tvorbe, celo tiste zelo globoko v telesu. Terapija je neboleča, nimamo neposrednega stika s kožo, lahko jo izvajamo tudi na otrocih ali celo dojenčkih, če imajo kašelj, bronhitis ali celo pljučnico, saj bo terapija, ki jo je predpisal zdravnik, bolje delovala, ker bo moxa terapija pospešila razgradnjo sluzi.

Moxa terapija je zelo pomembna za krepitev urogenitalnega trakta, torej ob neplodnosti, prostatitisih, nerednih menstruacijah, cistitisih, vnetjih mehurja, ledvičnih obolenjih, pesku v ledvicah, endometriozi, cistah, miomih itd. Skratka, moxa krepi ledvice in celoten urogenitalni del.

Moxa krepi tudi drug pomemben organ za pridobivanje vsakodnevne energije – pljuča. Skozi proces dihanja, energetsko vsakodnevno hranimo svoje telo. Pljuča, stene in sluzi tega organa, morajo dobro delovati, po tem organu mora vsakodnevno steči energija in tu nikakor ne sme domovati neravnovesje sluzi.

Moxa je ravno zato odlična za krepitev pljuč pri bronhitisu, pljučnici, astmi itd.

Sluz v našem telesu hladi telo, saj ob kopičenju obda organ in mu tako prepreči, da bi bil dovolj prekrvavljen, da bi prejel dovolj kisika in s tem hrane. Posledično organ prejema manj hranil in postaja šibkejši. Sluz se kopiči na že obstoječo sluzi in plast sluzi se tako debeli, iz tega pa sledi, da organ ali del organa postaja iz dneva v dan šibkejši in hladnejši. Naj navedem primer: če se ta sluz nabira v maternici, hladi organ in v takem hladu nič ne raste, zato se tudi novo življenje v takem okolju ne bo spočelo.

Sluz se v telesu nabira z nepravilno prehrano, zdravili, stresom idr. Naturopatska obravnava je celostna, tako da samo monoterapija (samo moxa terapija) ne bo delovala, če pa delujemo celostno in si prizadevamo, da se poleg moxanja tudi pravilno prehranjujemo, potem smo našli pot do uspeha.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (441)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (436)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (422)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (424)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme