Naturopatski nasveti (400)

Piše: Erika Brajnik

Vnetje ušesa in naturopatske rešitve

Krepitev ledvic s hidroterapijo

Če je naše telo sestavljeno iz 70 % vode, bomo lahko z vodo, ki je glavni element ledvic, tudi ledvice okrepili. Nanašam se na toplo vodo z zeliščem, torej kopel iz njivske preslice. Ker smo ljudje toplokrvna bitja, potrebujemo konstantno telesno temperaturo. Če naše telo izpostavimo previsoki telesni temperaturi, bo skušalo uravnati homeostazo in zaradi tega se bo voda v telesu premaknila, kar bo sprožilo potenje, razbremenitev toksinov iz telesa, ter prekrvavitev notranjih organov, tudi ledvic, ki se tako okrepijo.

Ko boli uho, je najbolj pogosto kriv za to prav čepek sluzi v ušesu, ko se voda ne premika pravilno po telesu, zato pomaga gretje ušesa, ki lajša bolečino, saj toplota premika vodo.

Krepitev ušes s toploto

Najbolj učinkovito je, če uporabljamo suho toploto, kot je moxa, in grejemo uho. Kaj je Moxa? zelišče, ki odpravi 100 bolezni!

Moxa (mokša) je v Evropi poznano zelišče iz tradicionalne kitajske medicine. Kitajci moxo terapijo uporabljajo že tisočletja, in sicer v bolnišnicah, ambulantah, ljudje si sami doma z njo pomagajo tako, da si “hladne” dele telesa grejejo.

Moxa terapija greje telo in ga razsluzi. Uporabljamo jo vedno, ko imamo preveč sluzi v določenem predelu telesa, npr. v sinusnem ali pljučnem delu, ob diagnozi, da imamo v telesu ciste, miome ali “vozličke” – ti so sestavljeni iz fibromatoznega sluzastega tkiva, zato v teh primerih se lahko poslužujemo moxa terapije. Del telesa grejemo tudi, ko čutimo, da je določen del hladen, na primer križ.

Moxa terapijo lahko izvajamo sami doma.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (374)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (388)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (396)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (391)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme