Naturopatski nasveti (397)

Piše: Erika Brajnik

Menopavza in naturopatski pristop

Drug problem, ki ga predstavlja svinec, se pojavi v odraslosti; ker je molekula svinca namreč zelo podobna kalcijevi, jo telo lahko pomeša in vgradi v kosti namesto kalcija, zato moramo te toksine pravilno odstraniti iz telesa. V nasprotnem primeru bomo imeli veliko več možnosti za obolenja, kot so osteoartritis, osteoporoza in druge bolezni kosti.

Bolezni, težave in nadloge, ki jih povzroča povišana vrednost svinca v telesu, so: spontani splav, utrujenost, anoreksija, anemija, prividi, artritis, arterioskleroza, pomanjkanje libida, depresija, oslabljeno delovanje ledvic, disleksija, epilepsija, slepota, impotenca, more, nespečnost, Parkinsonova bolezen, vrtoglavice, gluhost, rahidizem, težave z menstruacijo idr.

Kje se svinec najpogosteje nahaja? V gorivu, lakih, barvah, kovinskih posodah, avtomobilskih baterijah, pesticidih, barvah za lase, cigaretnem dimu, okuženi vodi, zraku … Zanimivost: na laseh trupla L. van Beethovna so opravili mineralogram – test las in ugotovili, da je imel izredno visoke vrednosti svinca v telesu, trpel je za saturnizmom, boleznijo, ki je posledica povišane vrednosti svinca v telesu, kar je skoraj zanesljivo povzročilo njegovo globoko brezvoljnost, za katero je trpel zadnja leta življenja.

Če z mineralogramom, testom las, ugotovimo povišane vrednosti svinca v celici, moramo izvesti kelacijo le-tega, da se bo kalcij pravilno vgradil v kosti, tako se izognemo prihodnji predispoziciji za osteopenijo.

Mineralogram, test las, nam pove, kako telo vsrka minerale in toksične kovine, govori nam, kaj se dogaja v celici, ne izven nje. Pregled krvi, urina, blata, sline nam pa pove, kaj se dogaja izven celice, na ta rezultat vpliva homeostaza telesa.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (376)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (383)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (371)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (395)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme