Naturopatski nasveti (390)

Piše: Erika Brajnik

Limfa v naturopatiji

Maksimalno 20 minut telesne vadbe zjutraj je čisto dovolj, da po celem telesu sprožimo pretok energije, kar je ključnega pomena za ponovno regeneracijo kože, tkiv, las, nohtov.

Celostna naturopatska obravnava nam bo pomagala premagati jesensko utrujenost, koža bo sijoča in živahna, lasje bodo bujni in ne bodo izpadali, nohti pa bodo trdni in se ne bodo lomili.

Treba je samo postopati pravilno in predvsem celostno.

Majhni nasveti, ki življenja korenito ne spremenijo, od posameznika pa zahtevajo nekaj samoomejitev in discipline. Tudi finančno niso previsoki, so pa nujni ne samo zaradi hujšanja in lepe postave, ampak zaradi ohranjanja zdravja.

Če si sami v življenju ne postavimo določenih omejitev, nam jih bo postavila bolezen. Samoomejitve navadno niso boleče, bolezen pa je na žalost skoraj vedno. Človeške zakone lahko kršimo tudi brez posledic, zakonov narave pa ne, saj njihovo kršenje prej ali slej terja svoj davek. Napake, ki jih storimo v mladosti, se zrcalijo v starosti, kar ni vidno samo v lepoti, ampak predvsem pri zdravju.

Naj navedem primer krčnih žil – lahko jih lasersko zmanjšamo ali operativno odstranimo, vendar jih moramo nato s hrano pravilno krepiti in ne šibiti. S hrano lahko izbiramo, da delamo sebi v korist ali pa si škodimo.

Če bomo popoldan uživali sladkor, si bomo šibili žile in tkiva, koža bo mlahava, gubasta, uvela in polna celulita. Konsistenca tkiva nastaja v naši notranjosti; sami jo hranimo, zato nam krema ali obkladek ne moreta pomagati, saj moramo delovati celostno in se pravilno prehranjevati; šele takrat bo učinek pravi.

Naturopatija išče vzroke nastanka bolezni, če bomo operativno odstranili letos eno žilo, drugo leto drugo, nam bo postopoma zmanjkalo žil!

Iščimo vzroke težav, sanirajmo jih in tudi simptomi bodo poniknili.

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (401)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (407)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (392)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (380)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme