Naturopatski nasveti (388)

Piše: Erika Brajnik

Limfa v naturopatiji

Organski silicij gladi gube in odpravlja starostne lise ali madeže po obrazu in telesu. Lahko ga nanašamo na plešo, odpravlja mastno kožo in zamaščenost mešičkov.

Vsa ta navodila nam pomagajo, da se znebimo omenjenih težav.

Obenem pa se moramo vprašati, zakaj so krčne žile nastale? Operacija je nujno potrebna, ko vam jo zdravnik svetuje, o tem ni dvoma, ampak to ni rešitev oziroma kvaliteta žil se s tem ne izboljša. Ko iz  telesa zdravnik odstrani nevarno, poškodovano žilo, morajo ostale žile prevzeti še njeno funkcijo pretoka krvi. Kako bomo izboljšali kvaliteto žil, da se zgodba ne bo ponovila na drugi nogi z drugo krčno žilo?

Rešitev obstaja, je enostavna in cenovno ugodna, imenuje se proso. 

Eden od trikov, kako iz leta v leto krepiti svojo kožo in vzdrževati stanje mladostnega videza, je seveda jutranje uživanje prosene kaše za zajtrk.

Najpomembnejše pa je, da se čim bolj izogibamo živilom, ki pospešeno proizvajajo celulit, krčne žile in seveda redijo — mlečni izdelki, pšenica, banane in krompir so živila, ki šibijo elastičnost kože.

Najbolje je, da sladko hrano uživamo do 9. ure zjutraj, ko je absorpcija v črevesju 100 %. Takrat nas ta živila ne bodo zakisala, zasluzila in nam ne bodo škodovala.

Če želimo shujšati, se osvoboditi celulita, oblog in krčnih žil, je ključnega pomena, da končamo dan bazično, to je z zdravo večerjo, ki mora biti zelenjavna, na primer enolončnica, ki jo lahko obogatimo s stročnicami. Tako večerjo uživajmo vsak večer cel mesec.

Tudi pijača je zelo pomembna; mesec ali dva pijemo dopoldne samo sokove, eno samo kavo zjutraj do 9. ure, od 12. ure dalje pa samo toplo vodo.

Hrana, ki krepi vranico, in ta po tradicionalni kitajski medicini energetsko napaja vezivno tkivo, je predvsem proso, ker vsebuje veliko silicija. Proso predstavlja zdravilo za vezivno tkivo.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme