Naturopatski nasveti (387)

Piše: Erika Brajnik

Limfa v naturopatiji

Zajtrk s proseno kašo – recept

Sestavine: proso, javorjev sirup, lanena semena, sezam, konopljina semena, proseno mleko.

Priprava: proso najprej splaknemo pod vročo vodo, da odpravimo grenkobo, nato v lonec damo vse omenjene sestavine. Vse skupaj kuhamo v rastlinskem mleku 20 minut. Jed pripravimo zvečer, saj čez noč proso in semena še nabreknejo; zato mora biti kaša zvečer zelo tekoča. Zjutraj na kašo naribamo sadje (ne banan) ali polijemo marmelado.

Tako pripravljeno proseno kašo uživajmo za zajtrk, s tem se posladkamo in se tudi razvajamo s sladkim okusom, ki ga cel dan ne bomo smeli več imeti na jedilniku.

Proso pomaga odvesti iz telesa odvečno tekočino, ki zastaja v telesu, sproži mikrocirkulacijo limfe, topi celulit in tonificira žile. Takšen zajtrk uživajmo vsaj mesec dni. S hrano lahko veliko naredimo, ni pa dovolj.

Celostna naturopatska obravnava vključuje še druga navodila.

Na krčne žile polagajmo obkladke organskega silicija, in sicer čez celo noč. Elastičnost žil se bo vidno izboljšala, noge ne bodo pekle in bolele.

Obkladki organskega silicija

Organski silicij polijmo na vato, postavimo jo na prizadeto mesto, povijmo s prozorno folijo za živila in pustimo čez celo noč. Ko obkladek zjutraj odstranimo, rahlo zmasiramo, pri masaži vedno vlečemo tkivo proti srcu. Obkladke lahko polagamo vsako noč.

Organski silicij si lahko tudi mažemo po gubah, obrazu, sicer očiščenem, zvečer pred spanjem, in počakamo, da se vpije, potem čezenj namažemo nočno kremo.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme