Naturopatski nasveti (386)

Piše: Erika Brajnik

Limfa v naturopatiji

Ko sem pogledala noge gospe, so te bile polne vode, zatekle, žile so izstopale, tudi barva nog je bila rdeča, vijolična po predelih, rekla je, da jih čuti težke, vsak najmanjši udarec se ji spremeni takoj v modrico!

Rešitev: jedilnik za vranični tip človeka: iz prehrane je treba izključiti mlečne izdelke, krompir in banano, sladkorje zaužiti do 9. ure zjutraj, v dnevni jedilnik dodati proso!

Gospa je v enem mesecu na tak način shujšala 8 kg, njeno stanje, nog, tkiv, gub, inkontinence in ostalih težav, ki niso še bolezen, je 50 % boljše.

Glede na to, da se bližamo poletju, sezoni kratkih kril, brez celulita in krčnih žil, moramo pravilno aktivirati limfo, pa bosta tako tudi naš želodec in imunski sistem boljša.

Krčne žile in naturopatske rešitve

Ker je naturopatija veda, ki celostno obravnava človeka, je vsak naturopatski protokol celosten. Vključuje priporočeno zelišče, prehranjevalni režim, vaje, obkladke idr.

Sezona kratkih kril in dekoltejev je vedno aktualna. Vsaka ženska si želi biti privlačna oziroma se počutiti udobno v svoji postavi; ne želi skrivati krčnih žil pod dolgimi hlačami.

Naturopatski protokol je zelo enostaven: treba je začeti pri hrani.

Proso je živilo, ki absolutno v največji meri hrani kožo, krepi njeno elastičnost, preprečuje gube, krčne žile in tkivo dela bolj čvrsto. Vsebuje namreč veliko vlaknin in silicija, ki je t. i. mineral lepote.

Osebno svetujem uživanje prosene kaše za zajtrk oziroma, da si zajtrk pripravimo že zvečer.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (486)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (475)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (473)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (485)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme