Naturopatski nasveti (385)

Piše: Erika Brajnik

Limfa v naturopatiji

Naj navedem konkreten primer. V januarju je prišla na pregled 50-letna gospa, po poklicu natakarica, ki dnevno v službi streže vsaj 10 ur. V začetnem pogovoru, ko sem jo vprašala, zakaj potrebuje naturopatski pregled, je rekla, da jo bolijo noge in ji zatekajo in da komaj zdrži cel dan na nogah. Vprašala sem jo, ali je bila pri zdravniku; odgovorila je, da je zdravnik rekel, da stanje ni še tako hudo, zato naj za operacijo še malo počaka. Med pogovorom mi je tudi zaupala, da ima le enega sina, a da je v življenju imela tri splave, zanosila je, a v prvih treh mesecih splavila. Nato je menjala ginekologa, ko je v četrto zanosila, ji je sporočil, da mora ležati celo nosečnost, drugače bo spet splavila. Le leže 9 mesecev je gospa donosila in s carskim rezom tudi rodila.

Sledil je pregled z iridoskopom in vseh akupresurnih točk telesa. Takoj je bil očiten velik deficit vranice, koža gospe je bila mlahava, polna celulita in gub, po obrazu je imela veliko preveč gub za 50-letnico. Iridoskop mi je pokazal tudi nepravilen pH želodca in urogenitalnega dela. Gospa mi je potrdila, da se ji po jedi vedno napihne trebuh in da ima suho nožnico ter da trpi za blago obliko inkontinence, ko kiha, urina ne more zadržati.

Vranica je žleza, ki v telesu skrbi za mikrocirkulacijo limfe, skrbi za kvalitetno proizvodnjo krvi in ureja inzulinska nihanja. Ko energija vranice ne teče pravilno, se zgodi, da si poželimo sladico popoldan, ker je inzulinsko nihanje nekontrolirano. In tako posegamo po sladkorjih (sladice, kava idr.) ali po živilih, ki imajo visok glikemični indeks (banana, krompir idr.), v popoldanskih in večernih urah. To energetsko šibi vranico, saj ta ni pravilno hranjena. Energetska šibkost, ki ni še bolezen, se po telesu kaže z več simptomi: s celulitom in zatekanjem nog, ker je mikrocirkulacija limfe počasna, ter s krčnimi žilami, inkontinenco in celo s splavom, ker postanejo tkiva mlahava, saj so nepravilno, nezadostno in nekvalitetno hranjena zaradi počasne mikrocirkulacije in absorpcije hranil.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (385)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (409)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (382)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (411)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme