Naturopatski nasveti (372)

Piše: Erika Brajnik

Gastritis in naturopatska pomoč

Kot drevo bor, ki se lahko spremeni zaradi krute okolice, se tudi človek mora zavedati, da nobeden ni perfekten, da v življenju obstajajo vzponi in padci. Naj zato postanejo napake priložnost za rast. Brez občutkov krivde! Kdor ne priznava svojih napak, ne ljubi sočloveka in mu tudi ni zmožen oprostiti. Bor bo pomagal v človeku odpraviti občutek krivde, lažje bo izpovedal svojo stisko, jo predelal in premostil. Zato je dobro, da jemljemo 5 Bachovih kapljic Pine zvečer pred spanjem.

Cvetna esenca Pine ureja najbolj stare emocije človeštva, tiste zakoreninjene v limbičnem delu možgan, v reptilnem delu možgan, torej občutke krivde! Ti občutki krivde se lahko prenašajo iz generacije v generacijo, in se vežejo s tretjo čakro, to je s predelom želodca. Želodec predela hrano, jo posrka, seseklja in asimilira, skozi želodec prihaja zunanji svet v nas in nas hrani. Tako kot pogoltnemo hrano, moramo pogoltniti določeno situacijo, odnos, osebo, moramo, ker nimamo druge izbire! In takrat se počutimo krive, ker mislimo drugače, ker nam nekaj ni všeč, ampak tega ne moremo ali ne smemo izraziti, ker smo majhni, recimo! In takrat zaboli želodec! Vse otroške trebušne bolečine odpravljamo z masiranjem Pine (10 kapljic) po trebuhu otroka, po predelu od popka gor, 33 krogov v smeri urinega kazalca.

Otrok ne zna izraziti neodobravanja, zato je bolečina v trebuhu tako pogosta, isto pa velja v starosti ob gastritisu, refluksu, rani na želodcu itd.

Pine je esenca, ki odpravlja globoko zakoreninjene občutke krivde in je ključna v družinah, v katerih se iz roda v rod prenašajo te emocije. Pijte jo zvečer, pred spanjem, 5 kapljic v kozarcu vode. Ta esenca se lahko maže tudi naravnost na trtico, kjer je točka vitalne energije celega telesa, saj si zaradi občutkov krivde ne privoščimo uživati življenja s polno žlico.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (471)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (475)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme