Naturopatski nasveti (371)

Piše: Erika Brajnik

Gastritis in naturopatska pomoč

Uživanje sladkorjev, sploh rafiniranih, in hrane, ki sproža močna inzulinska nihanja (sir, rafinirana moka itd.), zmaliči pH želodca, tudi uživanje mrzlih pijač ni dobro za želodec, saj mora želodec mrzlo pijačo najprej segreti na telesno temperaturo in pri tem izgubi veliko energije.

Naš želodec sprejme hrano, jo premeša, seseklja, predela in asimilira v telo. Holistično gledano, želodec sovpada s tretjo čakro, človek mora pogoltniti določeno situacijo, določeno osebo, določeno opravilo. In ta emocija ostane na želodcu. Zato lahko trdim, da so vse težave, ki jih otroci imajo z želodcem, emocionalne in ne fizične, izvirajo iz emocionalne stiske, ki je ne znajo ali pa si je ne upajo izraziti. Moja 12-letna praksa to trditev potrjuje, tudi naturopatsko gledano, otroka vedno obravnavamo z mamo do 11. leta starosti. Ko se mama trudi odpraviti svoje napake, je otroku za 30 % bolje.

Samo pomislimo, kako bo otrok težko rekel mami ali očetu, da se ne strinja z njunim obnašanjem (recimo, da kadijo v avtu), vendar njegove emocije mu narekujejo, da nekaj ni v redu, zato se močna in dolgotrajna stiska lahko prelevi v fizično motnjo.

Emocija stiske je dobesedno povezana z občutki krivde. Kriv sem, da nisem takšen, kot drugi pričakujejo od mene, da bi bil, kriv sem, ker ne povem, kaj me moti, kriv sem, ker nisem tak kot sestra, kriv sem, ker je mama žalostna zaradi mene … itd.

Občutek krivde je prastara emocija, globoko zakoreninjena v človeški podzavesti, s katero nekateri manipulatorji upravljajo in pijejo energijo sočloveku, hote ali pa nehote.

Ker naturopatija deluje celostno, se uporablja za odpravljanje bolečin pri otrocih vedno tudi Bachova cvetna esenca Pine (bor), ki odpravlja občutke krivde.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (392)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (398)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (380)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (404)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme