Naturopatski nasveti (366)

Piše: Erika Brajnik

Prostata v naturopatiji

Veliko znanstvenih študij priča o tem, kako črevesna mikrobiota vpliva na zdravje prostate. Poleg tega je črevesje sedež imunske inteligence organizma, ki pomaga telesu, da se kronična toksemija/vnetje telesa ne prelevi v degenerativno, to je, da ne nastane rakavo obolenje.

Kako si moški lahko še pomaga ob težavah s prostato? S samomasažo refleksne točke na notranji strani stopala pod gležnjem (kot na sliki).

Pomembno je, da masiramo to točko vsak dan 5 minut na vsaki nogi. Vzamemo  mastno kremo ali olje, naredimo pest in s členki masiramo točko pod gležnjem na notranji strani stopala. Masiramo s členki, pritisniti moramo tako, da malo boli. Ta točka, ki ne sme biti mrzla in vlažna in katere koža ne sme biti popokana, suha ali razpokana, je zelo pomembna za celotno naše telo in energijo prostate. Na tej točki ne sme biti popokanih kapilar ali drugih znakov. Z vidika samoopazovanja vsak takšen znak namreč kaže na šibkost prostate. Če je ta predel mrzel in vlažen, bomo porabili kar nekaj časa, da bo energija stekla. Ko postane ta del rdeč in topel, pomeni, da je energija stekla. Pri tem lahko tudi malo nabrekne.

Zgodilo se mi je že, da je nekaterim na mestu masaže nastal mehur. Nastanek mehurja ne pomeni, da je koža na tem predelu izredno šibka, ampak da je urogenitalni del šibak in se njegovo šibko energetsko stanje kaže skozi refleksno točko stopal. Kaj nam govori telo, ko se naredi mehur na tem mestu stopala? Ker je mehur poln vode, pomeni, da prostata ni dovolj močna in da ne zmore pravilno uravnavati vode v telesu. Predrite mehur, počakajte, da se koža zaceli, in potem začnite masirati to mesto; dokler boli, je treba masirati.

Po večini se naredi samo rdečica in predel nabrekne, zelo boli. Mnogi ljudje se pri tem ustrašijo, a moj nasvet je, da naslednji dan dodamo na členke več kreme in začnemo masirati bolj nežno; ko energija steče, bolečina popusti in lahko bolj pritisnemo, vedno pritisnemo toliko, da malo boli.

Ista refleksna točka, kot je za moškega prostata, je za ženske maternica.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (399)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (373)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (378)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (392)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme