Naturopatski nasveti (364)

Piše: Erika Brajnik

Prostata v naturopatiji

Težave s prostato ima vsak drugi moški v Republiki Sloveniji. Prostata je žleza, ki se nahaja pod mehurjem, velika je kot oreh, vendar po 50. letu starosti se njen obseg začne večati. Zato začne pritiskati na mehur, moški tako čutijo nujo, da pogosteje urinirajo, curek ni več tako močan, vedno jih tišči v spodnjem delu mehurja. Vzroka, zakaj se prostata tako zelo povečuje, saj se pred 50 leti to ni dogajalo, znanost ne pozna. Dejstva so pa ta, da vedno več moških uporablja dnevne vložke in plenice, ki jih pred 20 leti na trgu sploh ni bilo, saj ni bilo potrebe po njih.

Znanost navaja, naj bi bili krivci za takšno vedno večje povečanje prostate onesnaževanje, slaba telesna aktivnost, slabe prehranjevalne navade in stres, ki vplivajo na hormone.

Tudi sama sem tega mnenja, toda, kako naj si človek pomaga? Kako naj zmanjša smog, stres, kako naj moški krepi sam doma prostato, da ne bo imel več težav oziroma čim manj. Nekaj rešitev mu nudi tudi naturopatija. Prav stres in nepravilna prehrana vplivata na testosteron, hormon, ki služi za to, da je moški moški! Saj mu krepi tudi lase; če mu testosterona primanjkuje, mu lasje izpadajo, skrbi za mišični tonus, za moč telesa, večji libido in dober spanec.

Moški zauživajo veliko alkohola, se prenajedajo bele moke, mlečnih izdelkov in sladkarij, sami šibijo hormone in prostato, tako se izmaliči tudi njihova moškost!

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (375)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (399)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (379)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (386)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme