Naturopatski nasveti (355)

Piše: Erika Brajnik

Putika v naturopatiji

Meridiana ledvic in mehurja se aktivirata popoldan, od 15. do 19. ure. Zelo pomembno je, da oseba, ki trpi za putiko, ne obremenjuje ledvic s poznimi in obilnimi večerjami, v bistvu mora biti v tem primeru večerja zdrava, ki telesa ne zakisa, npr. zelenjavna juha (koromač, korenje, zelena, brokoli, cvetača, blitva). Samo zelenjavna in bazična enolončnica bo zagotovila našemu telesu miren počitek čez noč z ustrezno regeneracijo.

Ledvice čez noč čistijo in razkisajo naše telo. Če jih ne želimo obremenjevati, a tudi ne stradati, potem svetujem, da zvečer uživamo enolončnico, ki nahrani telo (cvetača srce, zelena in blitva ledvice, korenček vranico, koromač jetra in brokoli pljuča). Če želimo, da telo shujša in ostane suho, ga moramo hraniti, s stradanjem bomo dosegli samo “jo-jo efekt”, ki še bolj obremenjuje ledvice in srce, zato se temu izogibajte.

Zelenjava je vir vitaminov, vlaknin, mineralov in je polna vitalne energije. Uživajmo jo za večerjo vsak dan, vsaj mesec dni, in naše telo nam bo hvaležno.

Kateri znaki nas opozarjajo na to, da so naše ledvice šibke? Prvi so podočnjaki. Kdor ima poudarjene podočnjake, pomeni, da ima šibke ledvice. Nekateri se z njimi že rodijo, to pomeni, da je to genotipsko, drugi jih pa pridobijo, kar je fenotipsko. Ne glede na to, ali so podočnjaki prirojeni ali pridobljeni, lahko se jih znebimo z napisanimi nasveti.

Če so ledvice šibke, se naše telo poti predvsem v dimljah. Ledvice urejajo absorpcijo vode v telesu, in ko se pretirano potimo v predelu dimelj, pomeni, da so ledvice šibke in vode v telesu ne urejajo pravilno. Veliko moških se poti v dimljah in v mednožju.

“Med športno aktivnostjo se veliko potim, predvsem v mednožju”. “Zelo mi je nerodno, ker imam vedno mokro mednožje, ko sem  športno aktiven.” Takšne izjave so v moji sprejemnici med žensko in moško populacijo vedno bolj pogoste.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (373)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (392)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (388)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (393)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme