Naturopatski nasveti (352)

Piše: Erika Brajnik

Ledveni usek ali lumbago v naturopatiji

Veliko jetrnega deficita je bilo prisotnega med ljudmi to pomlad, ne zaradi pretiranega dela, ampak zaradi pandemije, kot posledica, stresa, ekonomske stiske, negotovosti, socialne izoliranosti itd.

V tem primeru je dragocena cvetna esenca Sweet Chetsnut, s katero masiramo točke na zadnjici in jo peroralno tudi uživamo.

Zadnja naturopatska pomoč pri lumbagu je vsekakor masaža uhlja, auricoloterapija. Ker je uho zelo močno oživčeno, ker se vanj veže arterijski, venski, limfni in nevralni pletež, je ta masaža ključna in takojšnja za odpravljanje bolečin v predelu križa. Po masaži bolečina mine takoj, po navadi je treba zmasirati desno uho, aktivirati točke jeter, protivnetno točko, protibolečinsko točko ter točko agresivnosti. (Kot na sliki)

Pravilo auricoloterapije je naslednje: auricoloterapevtske točke, ki bolijo na uhlju, je treba masirati, vse dokler bolečina na uhlju ne popusti. Takrat bo popustila tudi bolečina v križu. Energija bo stekla in oseba ne bo več prerezana na polovico, kot se to dobesedno energetsko dogaja, zlomi se tam pri trtici in popku, kjer je sedež človekove notranje drže in moči, pokončne hoje, vitalne energije, moči in dostojanstva. Točka, ki nas popelje do višjih energij, dimenzij in ki nas je prva ločila od živali. To je točka ravnovesja, notranjega upravljanja s telesno tekočino; voda sestavlja 70 % našega telesa in mora biti pravšnja, čista, bistra, mehka.

Dojemanje našega telesa je močno alopatsko usmerjeno, zato v starosti namenjamo premalo pozornosti trtici, ki je tako zelo pomembna točka za zdravje in regeneracijo celotnega našega telesa. Telo nam govori in daje znake skozi bolečino, da bi ga videli, obravnavali in hranili v drugačni luči, samo prisluhniti mu moramo, in če tega ne storimo, se bolezen ponovi!

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (369)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (370)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme