Naturopatski nasveti (351)

Piše: Erika Brajnik

Ledveni usek ali lumbago v naturopatiji

Esenca Pine je povezana z želodcem, s popkovino in točko vitalne energije, trtico, skozi popkovino smo prejeli prvo hranjenje, prvo dejanje ljubezni. Ko nas boli želodec, nam primanjkuje ljubezni zaradi občutkov krivde. Ko nas usekne v križu, je isto, primanjkuje nam ljubezni do sebe, ne znamo uravnavati vitalne energije in je hraniti s tem, da je trebušček boleč pri otrocih in križ pri odraslih zaradi istega vzroka. Zato je ta esenca ključna, ker uravna in izniči občutek krivde, osebi povrne ljubezen do same sebe, tako lažje izrazi želje, kaj bi hotela v življenju, ker je tega vredna.

Poleg tega bi omenila še eno Bachovo cvetno esenco -Sweet Chestnut, ki pomaga pri masaži išiasnega živca na zadnjici, pred ventuza terapijo ali masažo kapnemo na akupresurno točko BL54 5 kapljic cvetne esence in bolečina bo takoj popustila! Bolj bo bolela točka na desni zadnjici, ker je desna stran, stran jeter, vendar je vredno obe točki zmasirati, da energija steče.

Sweet Chestnut je cvetna esenca obupanosti, najglobljega človekovega obupa, ko si misliš, da ti ne bo nič več pomagalo, da se nima smisla boriti naprej, da je že itak vse izgubljeno. Ko se degenerativno obolenje ponovi, ko se pandemija razširi in nam grozi na fizični, socialni, ekonomski in emocionalni ravni, ko smo dolgo časa v destruktivni zvezi in nam oseba dobesedno pije energijo. Ob izgorelosti, depresiji, pogrebu, predvsem ko je smrt nenadna in nismo na to pripravljeni, ob izčrpanosti. Ta cvetna esenca nam bo pomagala, da bomo ponovno videli, začutili upanje, nam bo dala moč, da se ponovno postavimo v igro. Ko nam potres uniči hišo in ne vemo, kam iti, kaj bo z nami, ko ostanemo na ulici brez vsega, takrat ta esenca pomaga! Ko nas doleti sprememba, pa ne vemo, kam bomo šli in kaj bomo počeli. Mož in žena se skregata, ona odide v zavetišče in ne ve, kako naprej v življenju. Takrat ta esenca daje upanje, moč in potreben pogum. Ko ne vemo, kaj bi, ko smo totalno obupani, čisto na tleh, ta esenca pomaga! 10 kapljic pod jezik zvečer pred spanjem nas bo pomirilo in pomagalo razmišljati in uvideti pot, ki nam je namenjena. Iz vsake slabe izkušnje se moramo kaj naučiti, da zrastemo in napredujemo. Jaz jo uporabljam kot sestavino mešanice ob pogrebu, da gremo bolj pogumno, z manj groze in obupa v srcu na ta obred: gorse, sweet chestnut, holly, willow. Vsi jočemo na pogrebu, vendar eni čutijo v srcu grozo, obup, praznino, nemoč, te emocije ogrožajo dušo in motijo obstoj človeka, saj lahko izgubi voljo do življenja, zato je ta cvetna esenca ključna!

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (436)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (431)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (443)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (418)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme