Naturopatski nasveti (350)

Piše: Erika Brajnik

Ledveni usek ali lumbago v naturopatiji

S točko trtice sovpada po Kramerju floriterapevtska točka Bachove cvetne esence PINE – občutki krivde.

Cvetna esenca Pine ureja najbolj stare emocije človeštva, tiste zakoreninjene v limbičnem delu možganov, v reptilnem delu možganov, to so občutki krivde! Ti občutki krivde se lahko prenašajo iz generacije v generacijo in se vežejo s tretjo čakro, to je predelom želodca. Želodec predela hrano, jo posrka, jo seseklja in jo asimilira, skozi želodec prihaja zunanji svet v nas in nas hrani. Tako kot pogoltnemo hrano, tako moramo pogoltniti določeno situacijo, odnos, osebo; moramo, ker nimamo izbire! In takrat se počutimo krive, ker mislimo drugače, ker nam nekaj ni všeč, ampak tega ne moremo ali ne smemo izraziti, ker smo majhni, recimo! In takrat zaboli želodec! Vse bolečine v trebuhu otrok odpravljamo z masiranjem Pine po trebuhu, predel od popka zgoraj 33 krogov v smeri urinega kazalca, 10 kapljic.

Otrok ne zna izraziti neodobravanja, zato je bolečina v trebuhu tako pogosta, isto pa velja v starosti ob gastritisu, refluksu, rani na želodcu itd.

Pine je esenca, ki odpravlja globoko zakoreninjene občutke krivde in je ključna v družinah, kjer se preko rodov prenašajo te emocije. Pijte zvečer 5 kapljic v vodi pred spanjem. Ta esenca se lahko maže tudi direktno na trtico, kjer je točka vitalne energije celega telesa, saj si zaradi občutkov krivde ne privoščimo zajeti življenja s polno žlico. V tem primeru kapnemo 12 kapljic cvetne esence na trtico zvečer pred spanjem, čez pa položimo oblogo iz voska, ki je polna kozmične energije čebel.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (454)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (448)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (453)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (436)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme