Naturopatski nasveti (349)

Piše: Erika Brajnik

Ledveni usek ali lumbago v naturopatiji

Kopel iz njivske preslice dodatno prekrvavi medvretenčevje in medživčevje in pomaga, da je oseba bolj elastična in prožna. Saj mobilizira toksine, ki so se usedli v vezivno tkivo in ki dajejo vnetemu in bolečemu tkivu lumbarnega dela trdoto in neelastičnost ter povzročajo bolečino.

Grelno vrečko KAN LI SHA pa postavimo na trtico čez dan, deluje protibolečinsko, prekrvavi predel trtice, ga greje; vrečka vleče iz telesa vodo, ki je polna toksinov, tako se dotični predel očisti in se ledvice okrepijo. Pokazatelj, da se je telo očistilo umazanih tekočin, so strdki, ki se naredijo v vrečki, potem ko jo je oseba za en dan nosila na predelu trtice. Poleg tega da se bo oseba bolje počutila, bo imela tudi več energije, več stabilnosti, bo lažje hodila in se pregibala.

Če omenjenih sestavin nimamo, si lahko pomagamo tako, da segrejemo fižol, ga zavijemo v laneno krpo in ga polagamo na predel trtice ponoči, zvečer oziroma večkrat na dan.

Zanimivost glede predela trtice, hujšanja in grelne vrečke

Grelno vrečko uporabljamo tudi pri hujšanju, ko oseba hujša in se hujšanje ustavi, potem je treba nastaviti grelno vrečko na trtico, točko vitalne energije, da se hujšanje nadaljuje. Hujšanje se ustavi, ker telesu zmanjka energije, ki jo je uporabilo za čiščenje telesa pri hujšanju, recimo, ko smo shujšali 8 ali 10 kg. Telo je porabilo neko količino energije za hujšanje, in ko je nima več, se hujšanje ustavi, točka vitalne energije je prazna, zato jo je vredno napolniti.

Prazna točka vitalne energije bolj pogosto sproži lumbarni usek. Izgorele osebe, deloholiki, so tisti posamezniki, ki jih zelo pogosto usekne v križu, ker zanemarjajo potrebo po počitku, ker se preprosto nimajo radi. 

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (431)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (434)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (424)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (455)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme