Naturopatski nasveti (346)

Piše: Erika Brajnik

Morje in naturopatski pogled nanj

V poletni vročini je čas za morsko osvežitev. Marsikdo morje podcenjuje, predvsem njegovo zdravilno in regenerativno moč telesa. Počitnice ob morju so danes nekaj zelo razširjenega in vsakdanjega, zato jim je treba dodati nove vsebine. Odkriti moramo namreč zdravilno moč morja, brez modnih muh in dodatkov, ki so včasih kar dragi.

Že samo kopanje v morju lahko uporabljamo kot hidroterapijo. Naše telo je sestavljeno iz vode oziroma telesnih tekočin, kot so kri, limfa notranje in zunajcelične tekočine. Vse te tekočine morajo po naturopatski teoriji biti lepe, čiste. Tekočine, ki jih proizvaja naše telo, ne smejo biti ne pregoste ne pretekoče, ne smejo smrdeti, morajo biti čiste, sveže, bistre, lepe, snažne. Naj navedem nekaj primerov: če je limfa pregosta, nastane celulit, če je kri pregosta, nastane krvni strdek, če je znotrajcelična tekočina pregosta, nastane cista, če je zunajcelična tekočina pregosta nastane lipom, itd.

Telesne tekočine so produkt našega telesa, naših organov: ledvic, vranice, srca, pluč, jeter. Telesni organi, ki proizvajajo telesne tekočine, morajo biti zdravi. Zdravi so samo, če rastejo v zdravem okolju. Telesni organi ne smejo biti zakisani, torej pH telesa mora biti pravi. In prav voda najbolj vpliva na pH našega telesa, ki zagotavlja zdravje organa. Če je pH srca nepravilen, se  le-to pregreje in oseba začuti, da srce poskakuje, takrat se bo taka oseba veliko potila v glavo. Če so jetra pregreta in je pH jeter nepravilen, bo oseba veliko bolj živčna in vzkipljiva in bo zelo težko prenašala vročino ter se bo potila ponoči in bo pot smrdel, pregretje jeter sproži napad slepiča. Če bodo ledvice imele nepravilen pH, bo oseba preveč zmrzljiva in se bo preveč potila v trebuh ali okončine. Če bo nepravilen pH pljuč, se bo oseba potila v pljuča in bo občutila mraz med lopaticami.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (386)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (396)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (393)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (390)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme