Naturopatski nasveti (344)

Piše: Erika Brajnik

Žolčni kamni v naturopatiji

Dokler so majhni, žolčne kamne lahko stopimo ali pa lahko preprečimo njihov nastanek, tako da 1 mesec na leto prečistimo jetra in žolč!

To naredimo v prvem koraku s prehrano, tako da iz jedilnika odvzamemo vsa živila, ki obremenjujejo energijo jeter: kavo, čokolado, oreščke, losos, razhudnike, mlečne izdelke, začimbe, zelišča.

Zjutraj lahko zaužijemo sirup iz svežega regrata, ki prečisti jetra.

Recept za regratov sirup: naberemo 3 pesti regratovih cvetov, ko je sonce najbolj močno in sveti nanje, postavimo v vodo, natočimo toliko vode, da prekrije cvetove, pustimo vreti 20 minut ali uro, da se zgosti, odstavimo z ognja, počakamo, da se malo pohladi. Ko je mlačno, dodamo 2x razrezano limono in 5 žlic medu ali manj, po želji. Vmešamo in zaužijemo vsako jutro 2 žlici.

Čez dan spijemo 1 liter čaja iz svežega trpotca, ki čisti kri.

Recept za pripravo čaja iz trpotca: vzamemo pest sveže nabranega trpotca, na leseni dili ga sesekljamo, nato ga postavimo v 1 liter vrele vode, pustimo vreti 5 minut, precedimo in pijemo cel dan tudi hladno.

Popoldan si pripravimo smuti črne redkvice, ki topi žolne kamne. Vzamemo 1x črno redkev, jo zrežemo na kose, dodamo 1 dcl vode, zmiksamo in spijemo (voda naj bo izvirska, čim bolj živa).

Jutranjo energijo jeter lahko aktiviramo tudi tako, da se zjutraj na tešče sprehodimo po rosi, ker aktivira meridian žolča in pljuč, in tako poskrbimo, da se telo sčisti in pridobi vitalno energijo.

Postopek: Ko vstanemo, gremo v vrt in hodimo bosi po rosi 3 minute, ko končamo, se obujemo v volnene – grobe nogavice in hodimo v njih po hiši, dokler se noge ne posušijo, potem gremo pod prho.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (396)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (384)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (371)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (369)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme