Naturopatski nasveti 343

Piše: Erika Brajnik

Žolčni kamni v naturopatiji

20 % ljudi v Sloveniji boleha za žolčnimi kamni. Bolečina se pojavi navadno ponoči, stiska in boli na desni strani trebuha pod rebri. Navadno za tem trpijo bolj ženske kot moški. Takojšnja kirurška pomoč vam v teh primerih reši življenje!

Vsekakor je preventiva boljša kot kurativa, zatorej vprašajmo se, zakaj do žolčnih kamnov sploh pride? Navadno je to zaradi povišanih vrednosti holesterola v krvi, ki se posledično dvigne zaradi deficita jeter. Kaj je deficit jeter? V naturopatiji govorimo o deficitu jeter, ko se energija jeter po telesu ne pretaka pravilno, navadno zaradi nepravilne prehrane, kot je prekomerno uživanje kave ali čokolade, recimo, pa tudi pretirana uporaba zelišč in začimb. Med ribami je losos tista riba, ki najbolj obremenjuje jetra, ker je zelo masten, sploh gojen, ki je poln antibiotikov in hormonov. Po moji oceni je obolenje med ženskami pogostejše kot pri moških, ker očitno uživajo več kave in čokolade ter sladic, kot so tortice, žepki, zavitki itd.

Deficit jeter prepoznamo, ker predpostavlja težave, ki niso bolezen, kot so na primer: jeza, razdražljivost, vzkipljivost, živčnost, nepotrpežljivost, nespečnost, jutranja utrujenost, zabuhlost, predvsem oči, mastni lasje, prhljaj, lišaji, suha koža, suhi lase, izpadanje las, bolečina v križu in vratu, gube med obrvmi itd.

Skratka, če se nepravilno prehranjujemo, posledično slabo spimo, zaradi tega postajamo vedno bolj živčni in netolerantni, zato se telo zakisa, vsak dan po malem in skozi čas toksini, ki so nastali iz zakisanosti, kristalizirajo v kristale, imenovane žolčni kamni.

Obstaja naturopatska rešitev?

Vsekakor naturopatija želi težavo zatreti v kali in celostno. Če so žolčni kamni veliki in ogrožajo vaše življenje, potrebujete operacijo, drugih opcij ni in bi bile tudi neodgovorne!

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (322)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (355)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (341)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti 343

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme