Naturopatski nasveti (342)

Piše: Erika Brajnik

Železo v naturopatiji

Na železo vplivajo hormoni! Če imamo v telesu preveč bakra, ki se veže z estrogenom, bo težavnejša absorpcija železa, tudi preveč cinka, ki se veže s progesteronom, moti absorpcijo železa. Policistični jajčniki, suha nožnica, neredne menstruacije itd. tudi motijo absorpcijo železa.

Hormonsko stanje mora biti brezhibno, če želimo, da se železo vsrka v telo. V prispodobi bi lahko rekli, da je železo zelo občutljiv mineral kot rdeča ribica, ki mora biti v posodi s temperaturo vode od 21,1 C° do 21,3 C°, drugače ne preživi!

V telesu pa je lahko tudi preveč železa, v tem primeru je nasičena portalna žila in takrat govorimo o deficitu jeter, ki so zamaščena in ne delujejo pravilno.

Železo hrani pljuča, če ga je dovolj, se pljuča čistijo in čistijo tudi naše telo. Če telo ni zakisano, ledvice proizvajajo dovolj železa, in če so hormoni v ravnovesju, žleza vranica podaja povpraševanje po potrebni količini železa.

Ta krog se zalomi v 95 % primerov prav zaradi zakisanosti telesa! Krivci na naši zatožni klopi zoper železo so: bela moka, beli sladkor in sir z visokim inzulinskim indeksom.

Zatorej velja stari slovenski rek: kraljevski zajtrk in siromaška večerja!

/ konec

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (321)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (339)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (344)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (326)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme