Naturopatski nasveti (341)

Piše: Erika Brajnik

Železo v naturopatiji

Železo je zelo pomemben mineral za človeško telo. Je mineral najpomembnejšega filtra našega telesa, to so ledvice! Med živili najdemo največ železa v mesu in ribah, v stročnicah in tudi zelenjavi (npr. špinači), sicer manj, ker je tudi slabše biološko razpoložljiv.

Francoska raziskava iz leta 2000 je pokazala, da je kar 80 % nosečnicam primanjkovalo železa v krvi, in to ne v Afriki, ampak Franciji! Ker izvajam veliko mineralogramov, je stanje absorpcije železa takšno: ne-absorpcija železa se kaže v 95 % vseh primerov mineralogramov! Zakaj pride do tega? Zakaj nam danes kronično primanjkuje železa oziroma se le-to NE vsrka v telo pravilno?

Železo je mineral moči, obrambe, agresivnosti, je povezan z našo zmožnostjo zaščite s samozavestjo, prizemljenostjo, konkretnostjo, z zemljo. Kar danes ni prizemljeno, je prav ves virtualni svet, ki nas oddaljuje od naše “mesne – človeške biti” in nam jemlje moč, samozavest, občutek zaščite, saj je vse v zraku, nič ni konkretno, oprijemljivo, otipljivo.

Železo je vse to in še več, je mineral, ki daje moč, energijo, samozavest, odločnost, gotovost! Otrok, ki prepogosto zardeva, potrebuje železo!

Zakaj se zgodi, da se železo ne vsrka v telo? Iz kopice mineralogramov je razvidno, da ko imamo v telesu veliko kalcija ali magnezija, se železo ne vsrka pravilno v telo, saj sta ta dva minerala v telesu antagonista, ali se vsrka eden ali drugi. Tako se moramo vprašati, kdaj imamo v telesu preveč kalcija in magnezija (alkalnih mineralov, ki pomirjajo telo)? Ko smo zakisani! Povezava je enostavna, bela moka, sir in beli sladkor zakisajo naše telo in motijo absorpcijo železa. V zakisanem telesu se železo ne bo vsrkalo, tudi če ga dodajamo.

Tudi če ga dodamo intravenozno, bo to delovalo le začasno, ker če bo pH telesa vztrajno kisel, takšno stanje ne bo omogočalo absorpcije železa in telo se bo zelo hitro povrnilo v anemično stanje!

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (442)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (449)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (427)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (436)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme