Naturopatski nasveti (340)

Piše: Erika Brajnik

Omega 3 v naturopatiji

10 naturopatskih razlogov, zakaj uživati omega 3

Omega 3 proti avtoimunemu obolenju!

Ker omega 3 deluje na črevesje in izboljša črevesno evbiozo, ki je sedež imunskega sistema, ker deluje protivnetno, krepi naše naravne celice imunskega sistema, da ne zblaznijo in tako napadejo zdrave celice, kot se to zgodi pri avtoimunem obolenju. Lahko delujemo preventivno, da do obolenja sploh ne pride, ali pa kurativno, da zmanjšamo vnetje pri obolenju. O tem priča veliko znanstvenih raziskav.

Omega 3 proti nespečnosti!

Veliko znanstvenih raziskav navaja korelacijo med melatoninom in omega 3. Kdor ima v telesu premalo omega 3, ima tudi malo melatonina, ki ureja spanje. Tako pri otrocih kot pri odraslih! In pozor: melatonin je povezan s serotoninom, hormonom sreče!

Omega 3 krepi oči! Omega 3 krepi oči, zato je ključen ob vseh boleznih oči, katarakti, rumeni pegi, izpadu mrežnice itd. Deluje preventivno, saj prekrvavi oči in je protivneten.

Omega 3 proti menstrualnim krčem! Če imate močno menstruacijo, veliko krčev ter kri, ki teče kar v kosih iz vas, potem vam bo pomagal omega 3, da se bodo sluzi maternice lažje obnavljale in bo menstruacije manj in tako tudi krčev manj.

Omega 3 je ključen za razvoj človeka! Nujno in pomembno je imeti ribo na jedilniku vsaj trikrat na teden, za zdravje in dobrobit celega telesa. Poleg alg, chia semen, lanenega semena itd.

Iščimo zdravje!

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (469)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (484)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (478)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (481)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme