Naturopatski nasveti (339)

Piše: Erika Brajnik

Omega 3 v naturopatiji

10 naturopatskih razlogov, zakaj uživati omega 3

Omega 3 je dober za otroke!

Omega 3 je zelo priporočljiv za majhne otroke, pomislimo samo na to, da so nekoč zdravniki predpisovali rahitičnim, neješčim otrokom ribje olje za rast kosti, mišic in možganov ter živčevja, danes omega 3 krepi živčni sistem. Znanstvene raziskave navajajo omega 3 kot preventivo pred alergijami in za razvoj srca. Kako veste, da vaš otrok potrebuje omega 3? Naturopatsko opazovanje otroka: če se otroku spoti glava, ko zaspi, pomeni, da srce trpi, zato mu dajte omega 3 – 200 mg na dan, pa boste videli, da se po 2 mesecih  otrokova glava ne bo več potila. Ko otrok trpi za povečano žrelnico, je omega 3 vsekakor nepogrešljiv za zmanjšanje vnetja.

Omega 3 proti osteoporozi!

Omega 3 izboljša strukturo kosti in kot protivnetni faktor preprečuje osteoporozo, vezano na starost. Poveča se kostna masa, kosti ostanejo elastične, prožne, trde in se lažje obnavljajo tudi v starosti.

Omega 3 je antidepresiv!

Veliko znanstvenih raziskav priča o tem, kako so ljudje, ki redno uživajo omega 3, manj depresivni kot ostali. Pravijo, da je omega 3 ključen za stabilizacijo počutja. Omega 3 je ključen za možgane, saj jih ohranja mlade, torej deluje proti senilni demenci in Alzheimerju.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (468)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme