Naturopatski nasveti (338)

Piše: Erika Brajnik

Omega 3 v naturopatiji

10 naturopatskih razlogov, zakaj uživati omega 3

Omega 3 ima anti-aging delovanje! Omega 3 nas pomlajuje, ker spodbuja produkcijo kolagena, tako postane naša koža bolj sijoča. Preprečuje nastajanje gub, koža je bolj mlada in elastična. Zrela koža potrebuje več maščobe, tudi kreme, ki jih nanašamo, so bolj mastne, omega 3 je po 40. letu nepogrešljiv, osebno jemljem omega 3 iz alg, vsak dan 600 mg.

UV žarki poškodujejo kožo, znanstvene raziskave kažejo, kako omega 3 ščiti našo kožo pred UV žarki. Omega 3 s svojim protivnetnim delovanjem preprečuje rdečico na koži in nastanek mozoljev. Koža je bolj navlažena in manj mastna, saj ni tako vneta.

Omega 3 pomiri razdraženo črevesje! Omega 3 deluje protivnetno v razdražljivem črevesju. Vemo, da se sedež imunskega sistema nahaja v črevesju; če opazite sluz na blatu, je to zelo slab znak, naturopatu pove, da so vaše stene črevesja preveč prožne. Če je kri na blatu pri kolitisu, stene črevesja zakrpa samo omega 3! Zato so osnovni naturopatski gastrointestinalni protokol omega 3 in probiotiki, saj jim tako zagarantira, da dosežejo dolgotrajen postbiotičen učinek!

Omega 3 krepi srce in ožilje! Omega 3 redči kri, ko je kri redka, tudi srce manj trpi, zato je po 40 letu nujno jemati omega 3, vsaj 600 mg na dan, tudi za samo zdravje srca in ožilja. Omega 3 niža krvni tlak, preprečuje nastanjaje arterioskleroze. Redči kri, zato preprečuje nastanek krvnih strdkov. Niža nivo trigliceridov.

/ dalje

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (470)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (467)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (466)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (465)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme