Naturopatski nasveti (329)

Piše: Erika Brajnik

White Chestnut (divji kostanj z belimi cvetovi)

To cvetno esenco potrebujejo vsi tisti, ki težko zaspijo. Takšna oseba se uleže v posteljo in hoče zaspati, ampak ji misli tega ne dopuščajo, pred očmi se ji začne vrteti film o dogodkih dneva, misli se je vrtijo po možganih in ne more jih odklopiti: ne more zaspati, ker razmišlja in razmišlja. Vzeti bi morala pet kapljic te esence peroralno pred spanjem in bi lažje zaspala.

Obstajajo ljudje, ki pravijo, da imajo težko glavo, polno misli; njihovi možgani so utrujeni. Ta esenca jim bo pomagala razbremeniti pritisk. Veliko je tudi ljudi, ki imajo toliko misli, da jih težko izustijo, in zato jecljajo. Zato se ta esenca uporablja pri vseh, ki jecljajo, in tudi pri dislektikih.

Ta esenca pomaga ljudem, ki so pozabljivi in razmišljajo, kam so dali ključe, kam so bili namenjeni in kaj so hoteli reči. V njihovem svetu je vse raztreseno in zmedeno. Tudi ko berejo, se ne morejo zbrati, misli jim begajo in sploh ne vedo, kaj so prebrali.

Taki ljudje tudi govorijo sami s seboj; pogosto imajo prave monologe. White Chestnut je esenca, ki pomaga tudi ob demenci in Alzheimerjevi bolezni za ohranitev spomina, koncentracije. Ker se uporablja proti pozabljivosti, jecljanju in raztresenosti, je zelo koristna ob učenju. Če je oseba nemirna in prestrašena, ker ve, da nima vsega pod kontrolo, ji bo ta cvetna esenca pomagala, da se notranje okrepi, da odločno in jasno nastopi in da ima zbrane misli.

To esenco potrebujejo organizatorji in koordinatorji, ko jim stvari uhajajo iz rok. Pomembo pa se mi zdi poudariti, da sladkor popoldan (jogurt, kruh, sadje ali kava) šibi vranico, ki nadzoruje jasnost misli; zato jejte sladko zjutraj, popoldan pa zelenjavo!

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (420)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (417)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (418)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (419)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Najbolj brano

Prireditve

Vreme