Naturopatski nasveti (325)

Piše: Erika Brajnik

Vervein (sporiš)

To je cvetna esenca vztrajnosti. Kdor že desetič ponavlja isti ustni izpit, nedvomno potrebuje to esenco, kakor tudi oseba po dolgemu obdobju bolezni ali hospitalizacije. Tip Vervein v deficitu je oseba, ki je zelo delavna in izjemno vztrajna, z močno voljo, a ko enkrat reče ne, je to za vedno. Pomembno je torej, da jemljemo to esenco, da ne pridemo do te skrajne točke. Pri bolečinah v desni rami oziroma ko masiramo akupresurno točko pljuč na desni rami, točko SI 11, lahko nanjo kapnemo pet kapljic esence Vervein in bolečina bo hitreje popustila, meridian pa se bo lažje odprl. Enako lahko naredimo pred masažo z ventuzo na omenjeni točki.

Vsi si lahko mirno mažete to esenco po desni rami, če vas boli, ker bo bolečina popustila.

Rama boli, ker si je človek naložil preveč obremenitev, ker čuti pritisk odgovornosti in se notranje ustraši, da vsega ne bo zmogel, in zato pomaga masaža s cvetno esenco Vervein. V vseh omenjenih primerih uživamo Vervein tudi peroralno zvečer pred spanjem.

Oseba Vervein je vztrajna in bi rada vse prepričala, da ima prav, in ne odneha, dokler ji vsi ne prikimajo. A zapomnite si, vztrajnost brez ljubezni je fanatizem. Pomembno je predstaviti svoj pogled in sprejeti drugega, saj več glav več ve in nič ni dokončno, ampak se vsaka stvar lahko izboljša in spremeni. Vervein v deficitu bo postal bolj prilagodljiv, dojemljiv za spremembe in bo užival v bogatenju znanja, ker je v deficitu preveč ozkogled. Vidi samo delo, živi asketsko in sledi reku “Ora et labora”, na takšen zelo strog način pa ne dela z ljubeznijo in ne uživa življenja. S takšno rigidno držo postaja tudi njegovo telo vedno bolj togo. Cvetna esenca mu bo pomagala zadihati s pravo mero elastičnosti in veselja.

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (362)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (359)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (352)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (323)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme