Naturopatski nasveti (318)

Piše: Erika Brajnik

Pine (bor)

Cvetna esenca Pine tako kot Holly ureja najstarejše emocije človeštva, zakoreninjene v limbičnem delu možganov, v plazilskem delu možganov, to so občutki krivde! Ti se lahko prenašajo iz roda v rod in se vežejo s tretjo čakro, s predelom želodca. Želodec predela hrano, jo posrka, seseklja in asimilira, skozi želodec prihaja v nas zunanji svet in nas hrani. Tako kot pogoltnemo hrano, moramo pogoltniti marsikatero situacijo, odnos, osebo! In takrat se počutimo krive, ker razmišljamo drugače, ker nam kaj ni všeč, ampak tega ne moremo ali ne smemo izraziti, ker smo npr. majhni! In takrat zaboli želodec! Vse trebušne bolečine otrok odpravljamo z masiranjem esence Pine po trebuhu, na predelu od popka navzgor, kamor kapnemo deset kapljic in naredimo 33 krogov v smeri urinega kazalca.

Otroci ne znajo izraziti neodobravanja, zato je bolečina v trebuhu pri njih tako pogosta, enako velja v starosti ob gastritisu, refluksu, rani na želodcu itd.

Pine je esenca, ki odpravlja globoko zakoreninjene občutke krivde. Zvečer pred spanjem popijte vodo s petimi kapljicami te esence. Lahko jo pomažemo tudi neposredno na trtico, kjer je točka vitalne energije celega telesa, saj si zaradi občutkov krivde ne privoščimo zaživeti življenja v polnosti.

Ta esenca je povezana z želodcem in s popkovino, po kateri smo prejeli prvo hranjenje in prvo dejanje ljubezni. Ko nas boli želodec, pomeni, da nam primanjkuje ljubezni zaradi občutkov krivde. Zato je ta esenca ključna, ker uravnava in izničuje občutek krivde, taki osebi povrne ljubezen do same sebe, ta pa lažje izrazi, kaj bi si želela v življenju, ker je tega vredna.

www.saeka.si

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (325)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (321)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (323)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (329)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme