Naturopatski nasveti (317)

Piše: Erika Brajnik

Olive (oljka)

Olive je cvetna esenca, ki dovaja energijo, predvsem fizično! Ko smo utrujeni in izčrpani po dolgih obdobjih dela, ko imamo ledvični deficit, ob anemiji, nam esenca Olive okrepi telo in duha. Če imamo veliko dela in smo preveč utrujeni, vzemimo to cvetno esenco in bomo lažje preživeli dan. V tretjem življenjskem obdobju, ko človeka utruja vse, kar dela, mu bo esenca pomagala, da bo vse lažje opravljal. Olive je simptomatska esenca, ni vzročnostna, zato jo jaz bolj malo uporabljam, razen, ko imam zares veliko dela in sem utrujena; takrat mi resnično pomaga. Lahko bi jo dodajali energetskim napitkom, da bi poživili telo in duha!

Po napornem porodu, operaciji, ko smo izgubili veliko krvi, ko smo anemični, takrat potrebujemo Olive, ker je ta esenca vedno povezana s krvjo. Kri hrani naše telo, in ko imamo anemijo, je esenca Olive nujna, prav tako pri močnih menstruacijah! Olive in ledvični deficit sta tesno povezana.

Olive damo tudi starostniku, ki ima malo energije, težko hodi, se takoj zasope ali je nepokreten. Vemo, da se v tretjem življenjskem obdobju ljudje hitro utrudijo, ker je z leti energije vedno manj. Zato je ta esenca predvsem dobra za starostnike in vse tiste posameznike, ki so rojeni z malo vitalne energije, torej za ledvične posameznike.

Preberi tudi

Naturopatski nasveti (328)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (321)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (324)

Naturopatski nasveti

Naturopatski nasveti (327)

Naturopatski nasveti

Prelistaj tiskano izdajo tednika Novi glas.

Oglej si zbirko tiskanih izdaj našega tednika.

Tiskane izdaje

Prireditve

Vreme